Ads

Firstly,Thanks a lot coz sudi nak tgok my blog nie..

Enjoy reading.. n if got sumthing to says just leave a comment erk.. >_<"
Dont forget to be my follower..Thnks again!! =)

Monday, July 25, 2011

Cikgu Cantik...Hehehe.. =)

One day, ak dipertemukan dengan sorg akak nie..actly dlu xpnah serapat nie..
Tp semenjak ak cuti nie mmg xde kje lain..maklum la duduk sni sorg2 xknal org kan..
Berkepit aje ngan dia..pegi shopping2 minum2 gossip2 semua la ngan dia..


Then ak berjaya ubah dia dri kaku n kurang berfesyen jd voke gler skang..semua nak bkenalan ngan dia..
Sweet btol..ngam sgt la dgn sifat dia yg peramah tu..then skarang da cntik..hmm jd hot la kat sni..
Good Luck la Cikgu cantik!!! =)

-Nak snap pic dia kaku gler-

-Ni pon malu2 ag...xpndai nak possing2-

-After di explain..see cantik kan??-

-Haa..amik kau..gaya model da..-



Thursday, July 21, 2011

Good Bye!!


Hehehe..kali nie nak story pasal adik ak yg da masuk blaja tu..

Aman da rumah coz xde dia..

Dia dpt smbung stdy kat Poli Premier Ungku Omar,Ipoh…

Jauh jgak la kitorg p anta dia ritu..tyme anta dia nie kitorg pegi skali ngan member dia..yelah bapak ak tak brape tau jalan nak pegi ke poli tu…Naik Cameron,then trun ikot Tapah..Pening jgak la ak..jalan nyer mcm ular kne palu..Then lalu Latar Iskandar..best btol..tgok air terjun tp syg..xbrenti pon yela ikot org kan..

Tido rumah saudara member dia..mjur la ok. Best tempat nyer,selesa abis la..

then malam tu p shopping barang dia..semua nyer tak de..ntah ape2 bengkek jer kitorg semua nak bli barang dia..

Esok pagi nyer dri Tapah kitorg bergerak ke ipoh pkul 8 pg.. pastu tggu dia settle kan pendaftaran ape semua..masuk rumah sewa plak ade problem..tempat dia di amik org..bengang jgak la ak ngan pakcik rumah tu..mmg nak kne maki ajer rase nyer..

Then after settle semua problem tub yak lg rupenyer brg dia xde..heiiii mau tak angin kami semua…dia tak bwak pape nak duduk umah sewa gitu..terpaksa la kitorg pegi Jaya Jusco plak shopping barang dia lagi..ak xikot pon..ak jln tmpat lain..p mkn mcD hehehe…
Dalam pkul 4 lbey gitu baru kitorg balik..kali ni balik solo so kitorg singgah Cameron Highland..Tido semalaman kat sana..

Mak ai..best gler duduk sana event skarang Cameron Highland xbrape sejuk sgt..tp mlm2..pg2..huhhh xterkata sejuk nyer..berbungkus la ak..

Then keesokan harinye kitorg shopping2 skit kat Cameron..n makan Strawberry coklat my favourite..hehehe..jgn jeles!!! =)



-Naim & Kak cik -


-Ni plak "play time" ptg2 men kat Cameron kompius la..peluh ke tak erk?? da sejuk beku cm tu peluh pon xde nak kluar..hehe-


-ni la poli nyer..xbrape nmpak tulisan nyer..-






Wednesday, July 20, 2011

Story lagi??

Hmm..Banyak betol peram cerita nie kan,
skali dpt peluang tu yg semua ak nak cter kan..
Smbung lg story ak sepanjang bulan jun nie..

18.Jun.2011

ak terharu btol dgn my best & beloved bro ak nie coz selama nie dia suka bwat janji2 manis kat ak tp mmg xpnah dia nak tunai kan..mjur la dia msg tanyer ak still ingat lg tak janji2 dia ckap dlu..nnt dia tunai kan. ak pk kan dia dah bwat2 lupa gitu..rupe2 nyer tak..dia boley sruh ak jgn lupa janji2 tu..hahaha...sebak tetiba2 ak..

19.Jun.2011

Today ak ade big event. Not dat big actlly..hehe..
Arini my dad bwak kitorg pegi makan MB kat Raub..
Bkan senang my dad tu nak blanje makan besar-besaran gitu..
Mujur la adik dpt straight A baru la boley makan besar gitu..

-MB Raub-

-Muka Happy jer semua nyer-

20.Jun.2011

Hari nie Bday My Dad.. =)
Happy Birthday yg ke 56..
Tua da bapak ku nie..tp anak nyer baru nak masuk U...hehehe..
Nasib la kan..
Anyway Happy birthday Ayah.. =)

-Cantik x kek nyer?? -



Tuesday, July 19, 2011

Tak tau malu!! Hehehe.. =)


09.Jun.2011


Arini pulak perjalanan ak ke perak!! Batu gajah,kampong btu stu..
umah sape?? sure2 la umah Abg Ijat tu..kduri smbut menantu pulak..xsangka ak ikot skali. Ak da pk mcm2..nak ikot ke tidak..perasaan tu da berbelah bgi tau..malu pon ade..yela nak p uma org yg tak knal..nak berkenduri pulak kat sna..byangkan la semua sedara mara dia datang nnt nak knal kan ape yer ak nie?? nasib baik la family tu dpt terima ak..siap pggil nme mnje ak kat kampong pulak tu..aish malu btol..
sepanjang ak dok situ mcm2 kje la ak bwat..knal ramai jgak la family nyer..Kak Izah..Rina..Ain..Kak YUs..Along..Kak NIza..Abg Yang..Kak Syafa..mama..papa..and yg pling tak ley bla skali da siap dikenen2 kan pulak…spe erk nme dia?? Hmm..Abg Izul..dia nie abg pada Kak izah yg ak rpt tu..hensem..kje plak gempak..malu ak nak dok situ..rse nak cepat2 blik je..mne tak nyer ari2 diusik cmtu..segan!!
Perjalanan balik kitorg plak singgah Cameron Highland..tp xbli pape sgt..stakat makan strawberry then photoshoot jer..Hmm..sronok berphotoshoot dekat Cameron..nak tgok?? Haha..jap erk..Scroll ajer bwah2 nie..

-Muka kepenatan bwat persiapan kenduri..-

-Thaqif-

-Konon2 tgok burung la..haha-

-Yg nie xtau la ape motif nyer nie-

-muka sombong abis!- =)

-yg pling kiri skali tu Abg Izul-

-Ni la Izah..ceh muka ak kat blakang mcm nak ngis jer..-

-Ni pulak mama-

-Kelly Castle-

-Pengantin Baru-

-Abg Ijat & Kak Syafa-

-Me n my acik-

-strawberry bentuk love..cntik kan??-

-Kat Tea Farm-

-Eeee..pegang ape tu??-


-Cuba cri ape yg tersembunyi?? hehe-

-Cewah,pakwe acik nie-

-mcm mengantuk jer nie?-

-Ni la dia benda nyer td-

-siput tea-

-Cewah..pndang ape la tu?? -

-Happy jer-

-Ini xtahan,ade ke cium daun teh??-

-Kreta Baru!! =) -



























Monday, July 18, 2011

Miss gler2!! =)

Mak Datok lmenyer rase tak bkak nie..haha
Nie semua sebab emergency case..Bru la dpt line nak on9..
Hmm..bnyak benda terjd tyme cuti nie..meh kome ceriter satu2..


02.Jun.2011


Hmm…semenjak ak balik dri oliday tu xpnah lagi la ak blik ke rumah..
duduk kat bentong nie best jer,tak tau la knape pdhal boring gler xbwat pape..
actlly mls kot nak blik nek bus ke umah..hehe..seronok gaduh ngan acik kat sni..
biar nnt baby di kenan dekat ak..hehe..
Bila tyme husband dia cuti jer mesti blik ke bentong…tyme nie la pling ak tggu..mst dpt g jln pnyer.
Jln nyer pulak bukan dekat2…ke kl pegi nyer..aritu semata2 nak makan ketam kat shah alam..sanggup pegi after office hour ke shah alam..
lpas mkn2 then blik…
Arinie pulak teringin nak tgok wayang pnyer pasal..pkul 3 lg da grak ker mines..ponteng kje la makcik ak tu..trok kan??

Terbaik la!! =)
Hehehe..mcm2 la pembawakan bdak nie..tp ak enjoy gler..cter Kung Fu Panda 2 mmg gempak..
































03.Jun.2011


Arinie excited jgak tggu my family blik ke kampong..yelah da lme kan xjmpe dorg..
lgpon esok ade kenduri kat sni..eh? yeke esok? mlm nie dah ade kenduri nyer..
Kenduri ape? Nak tau? hmm…abg Ijat kwin..abg ijat nie actlly abg kpd pak sdara ak..xde kne mengena pon..
tp dah mmg ak rapat dgn family dorg nak bwat camne kan..enjoy jgak la berkenduri..hehe..
Selamat Pengantin Baru yer Abg Ijat!!! Ak ade tgas penting mlm nie..Camera Woman..hehehe..


04.Jun.2011


Arinie kenduri besar Majlis Abg Ijat..hmm..ak pakai selekeh2 jer..tak tau nak pkai bju ape nak p knduri nie..
Da la tgh tgok cter Niyang Rapik,tbe2 rombongan da smpai ape lg kmi semua ciput la bersiap..konon2 nak berarak skali la dgn rombogan Abg Ijat ke rumah pengantin pompan..hehe
Uish..ramai jgak rupenyer family dtg dri perak..jd segan tetiba..ak pon ape ag mkn aje la…mls nak ngikot acik tu..lupa daratan tetiba dah dok dlm fmily dia..





05.Jun.2011


Hmm..arinie best!!! Pegi kenduri sdara blah Kelantan yg ak pegi oliday aritu..ramai la jgak yg ak knal ade kat situ..
Perjalanan nak ke situ paling lucu la ak rse..boleh kitorg masuk dri mula2 kampong pastu trus sampai ujung kampong tak jmpe umah pengantin??
smpai ke ujong kg tu signboard yg ade bunga mangga tnjuk arah ke ats langit.. pecah perot kitorg ketawa…tak kan kenduri kawin atas langit kan?? gler btol la..patah blik kami semua nie..jln pnyer jln baru la jmpe..
smpai kat muka pintu alik2 jumpa pak sdara ak nie..umor nyer muda lg..bru 18 thun..nme dia Abe..dri dulu dia ejek ak dgn si Yassu driver kitorg tyme oliday dlu..mcm siot jer..gram ak..kenduri nie mmg plik skit sebab mknan nyer yg xpnah dibwat org..nasi kosong ngan lauk2 kampong..klu org2 bandar pegi ntah pandai ke tidak mkn nyer..ak suka btol lauk kampong coz xpnah makan kan..hehe..
mcm2 la jd kat knduri nie…mls nak cter pnjang..meh kita tgok pic2 yg ade..



-Abe-

-acik n moyang cik ak to sempat lg berposing..x aci btol..-

-Me n My lilte sis-

-My mom n adik-

-Ni acik n husband-

-Ni la pengantin nyer..-










Why???

Hmm..knape ak tak boley nak except benda nie erk??
Kenapa ak tak mcm org len?
Mula2 dulu boley la tolerate lg...
Lame2 ak sndri bosan n mula la cri mcm2 reason tuk melarikan diri..
Mmg btol la kate dorg dulu2 tyme sek..ak nie ati kering..mmg xboley nak lari dri kenyataan..
Kesian nyer sape da jd mangsa ku..
get this widget here