Ads

Firstly,Thanks a lot coz sudi nak tgok my blog nie..

Enjoy reading.. n if got sumthing to says just leave a comment erk.. >_<"
Dont forget to be my follower..Thnks again!! =)

Monday, December 24, 2012

Happy Flour Day!!


23.12.2012

Da lama tggu actly dis date. Hahaha *Gelak Jahat.
Mcm2 plan dlm kpla otak ku ni. But last minute, Shaff balik. A'an balik.
And paling tak patut. Aku sendri nak ikut balik jugak cuti stdy week nie.
Mujur la alarm ak (rahma) ingat kan plan2..

Semua org mst agak..benda ni mst xjd sbb driver2 da xde mcm mna nak bwat suprise kan?
Mesti Si birthday girl pon x terfikir akan ade suprise tuk dia tahun nie..hahahaha

Mujur la ade jejaka2 sanggup memeriahkan majlis. hehe..
Lupa nak story. Birthday Girl dah berpunya. So alliance nya mst korg da boleh agak kan? hehe.
Smpai pagi mjlis nye. Bnyak sgt story bila dah berkumpul rmai2 mcm tu.

Sebenarnya,suprised tu xde la berjaya pon. Mcm truk je.
Taapppiii.....
Disebab kan Birthday Girl yg tersangat lah Blurrr. (Sorry Daaa..jgn mrh aa?)
Mission Completed! Hahaha. =)

Tak lupa jgak kat Pak Ngah. Terima kasih banyak2 sebab rakamkan memori2 ni. Video hang terbaik~
Dah bce mesti terbayang2 mcm mna keadaan nye kan?
Come join us..hehe =)

Birthday Girl with yg tsyg
Cream kek in our plan~~ hehe

Alliance Team

Thanks memeriahkan mjlis

Happy Ever After. hahaha

Ganaz Mate eh?

Jeng jeng jeng..Teka siapakah ini?

 Video pon ade..Have Fun!! =)

Friday, November 23, 2012

Pantai Sungai Lurus

Lepas je abis tgok wyg..kami bercadang mmg nak menghabis kan masa tepi pantai.
OMG..lama nya x pegi mandi pantai..
maklumla org asal pantai timur mmg x bley berenggang ngan pantai2 ni..
the best place in the world la sng cter..
Bila korg dpt dduk tepi pantai tu kan..nak2 lepak bwh pokok kelapa..
angin plak bertiup sepoi2 bahasa..
dengan pemandangan yang luas terbentang..
bunyi2 burung,bunyi2 ombak menghempas pasir pantai,
best nya~ miss that so damn much.
Maklumla uma depan pantai mmg itu la kerja ak ari2..melepak tepi pantai..hehe..

Tempat ku melepak


Rindu nya~
Bila dah kena stdy jauh2 kat tempat org ni mula la rindu tempat sndri kan..
Actlly td nak cerita pasal Pantai yang ade kat Batu Pahat ni..
nme pantai tu Pantai Sg. Lurus or org2 kat sni pggil Pantai Senggarang je..
Kat sni org slalu dtg tuk :
* mkn kerang
* memancing
* melepak
* pengantin ambil gambar

mcm2 lg la..tp satu je. pantai ni xboleh mandi manda mcm kat uma..
boleh tgok je..sedih kan? :( hanya mampu bergambar je la. 

Ramai org memancing kat blakang tu..

Hanya mampu melihat..hmm :(

Siapakah mereka? 

A'an

Rahma

Us

Dah nak gelap..

-Memancing dekat sni dpt ikan todak ke? Scarry nye..

Pantai yg sgt dalam..

Kerang Sambal.








Twilight Breaking Down Part 2.

Finally berakhirnya kisah vampire2 yg ak minat slama ni..
Seriuslly smlm tyme tgok wyg the last episod,
smpai x snggup bgun even movie tu tnjuk credits da..
Sedih nya... Pape pon. mmg tip top ending dia. =)
Puas ati..x sia-sia tggu ending dia. 


Sunday, October 21, 2012

Begin with new life..

19.10.2012~

Setelah berbulan2 xmenulis. tiba2 ak muncul dgn sad story. aduhai.. xbest nye jadi entry sedih2 ni.

Hmm..what to say la kan. Tragedi oktober. dulu2 tyme sek pnah cite pasal tragedi ni..tyme tu semua nak sama2..kecewa dlm bulan yg sama. Ikey~ Sabru~ Afdhal~ Muni~ sape lg erk? lupa dah..

Skang ni tiba giliran ak pulak merasa mende yg sma.. Haish. weird gile. first tyme ak rasa mende ni.Paling kne menyebok kan diri dlm waktu2 terdekat ni..klu duduk sorg2 mau la menitis air mata tanpa sengaja..hahaha

Even tgh2 stdy ni ngan Ida n Rahma tetiba je menangis x pasal2..hahaha
mana ak yang dulu ye? 
yg xpnh nak touching smpai kne cop ati kering??
sabar lah..ni semua demi kebaikan dia..klu x dilepas nnt seksa dia..kesian dia..

so ak kne bina hidup baru dgn test2 yg beratur menanti ak tok dijawab + berstdy group dgn bdak2 klas yg happening sedikit sebanyak melupakan ak ttg nie semua.
tp still bila balik rumah terpasang nye playlist A'an ke playlist rahma ke dgr lagu teringat kat dia..
tu la dulu slalu sgt men tuju2 lagu kan dah..hahah

Anyway,xlama lgi nak balik bercuti kan..hopefully after that no more heart broken. hehe =)


Sunday, June 17, 2012

Lelaki..

Dlm ramai2 kawan yg pernah ak ada dlm dunia ni, ade sorg jer yg masih single and available lg..
Mmg la yg lain tu pon single jgak kan..tp not available da..

And today i dont know why..she got her spirit to tell us the real story.
Kata nye "semua lelaki dalam dunia ni xboleh dipercayai..Dia akan benci sgt2 klu ade laki yg mula nak usha2 ke nak try tackle ke.."
hmm? ak at first mmg tersentak..
eh..knape pulak dia ckp cmtu kan? ak tgok kwn2 laki dlm klas ok je xde yg menipu ke ape kan..

Rupenyer di sebalik semua ni..
Ade kenangan pahit between her and her's family..
Ak xnk la story pape coz takut nnt buka aib org ke ape kan..

Just wanna say..ak tau kau kuat..
Ak boleh nmpak mata kau berair je tyme bercerita td..
Ak xpnh rase bende2 cmtu..and ak xpnh rase mcm mne benci nye terhadap lelaki..
Tak tau nak ckp ape erk..hmm.. ak salute kat kau..
Sebagai ank sulung kau terima je..simpan je dlm ati.
Ak tau ko takut klu kau ungkit atau bertanya mesti ramai pihak akan terluka kan?

And I promise after diz..ak xnk da kenen2 kan kau lg..
U have ur own priority..semoga kau terus kuat hadapi semua nie..
And 1 more things..jgn la smpai ke tua xpercaya lelaki..myb suatu hari nnt ade la jodoh allah bg utk yakin kan kau xsemua laki sama kan..
Insyaallah Amin... =)

~ Ur Future..suka kan?? ~




Saturday, June 9, 2012

Kenduri~Kenduri

27 May
First tyme p kenduri ngan kawan2..ak suka sgt bila p ramai2 convoi banyak2 keta nie..
Kenduri sape? Jeng~jeng~jeng...
Stakat ni ak blom la lgi penah pegi kenduri kawen kawan ak sendiri..
Kali ni p kenduri abg kpd kwn ku..

Perjalanan nk kerumah nye tu..menempuh 5 ke 6 kenduri..
klu singgah la..mau kenyang nie..

Ni la pengantin nye. Hahaha.. #erk?

~Weewwiitt comel je p kenduri masing2~

~Hahah..ni la the real pengantin~



Gua Musang~Cameron Highland

Next week lepas dri azab dlm utan..
Follow pulak trip Geology class ke Gua Musang~Cameron Highland..
Hahaha..jgn ckp la betapa excited nye ak..
Xpnh p jln2 nek bus ramai2 ngan member2 je..

Perjalanan Kami start pkul 10 mlm Hari Jumaat..
Tdo dlm bus la semalaman nak sampai ke Gua Musang..Actlly ak da biasa coz mmg itu la yg ak alami tiap2 kali nak balik uma..maklumla..jln balik ke rumah pakcik bus tu bwak kami..hehe

Subuh kami plak kat masjid kecik kat kampung ape tah..
yg pasti dkat Kuala Lipis..My hometown..hehe
(alamak..malu je tempat sendri xpnh tau ape nme kg tu...)

Then smbung perjalanan trus ke Gua Musang..smpai Gua Musang kami lunch kat sna..
Pastu bru la proceed tu our site visit..Site kitorg actly along the way to Cameron Highland form Gua Musang..
Bukan kat Gua Musang or Cameron..dah alang2 p bercuti la kan..

2-3 tempat berhenti tgok batu..pastu trus naek Cameron..
Best nye bila smpai sna..lpas siap2 mndi ak da start berjalan2 merayau kat Cameron..Seb bek slalu p sna..tau la jgak kan arah mane nk d tuju..Tp malang nye semua Strawberry Farm da tutup..hmm smpat bergamba je la..

Mlm nye pulak ke pasar mlm..cri makan cri souvenir cri pasal..hahaha
Esok pg bru la bertolak balik..Singgah la jgak tempat pling famous Ladang Teh tepi jln tu..
then turun Tapah n balik ke johor semula..

Hmm..Rase xpuas sgt dok skejap je kat Cameron..
Ayah..cuti panjang nnt kita p lpak Cameron erk...Uma kat Cameron tu da lme x p tgok..hahaha
(start da bwat alsan) hehe.. ;)

~hahaha..mcm body guard lak berdua nie.. ~

~ My classmate ~

Possing tyme

~ Merayau2~

~ Bersusah pyh nak amik pic ni ~

~ Pic ni paling sweet je di tgok  haha~

~ Hanya mampu bergamba ladang strawberry nye da tutup ~

~"It's Me" konon~

~Us~

~ Wolf n Panda girl ~



Taman Pertanian Bukit Cerakah,Shah Alam

11.May ~ 13 May

~Trekking Tyme~
Stu lg kenangan manis + pahit penah ak lalui dlm idup nie..
Jln dlm utan sorg2 pukul 2pg..Masyaallah hanya tuhan je tau betapa berani+takut+cuak ak dlm utan tu..
Xtdo mlm tu..blik night walk trus mndi..siap2 subuh pulak..

Then,Main game Orientering..actlly ak suka sgt dat game..tp terpisah dgn ahli group..msuk group len..at first rse terpinggir sgt..mjur budak2 klas ade dlm group tu..fun sgt2.. And stu mende yg ak blajar dri group tu..tnjuk L kat org..L=Loser..hahaha

Ptg,siap2 packing berjln pegi msuk utan tok survival night..
Mmg survival abis ckp kau..dia bg telur 12 biji..beras skit..minyak skit..garam gula..n pling menyayat ati..air 5 btol kot..tok msak,tok buang air,tok minum,tok ambik air smyang..for 33 org..my god la..
Mlm tu kne saiko lg..bngun pg2 jd centry..Dihydration..

Keesokkan harinya,da la xdiberi air.Trekking pulak..tgh2 pns. Mmg xley bwat ape da..
Darurat pnyer psl..kami semua minum air paip je..
Then..abis trekking smpai tmpat kami berkhemah (xmerasa pon tdo lam khemah,pasang je bwat letak bag)..abis la kem trekking ni.. Huhuhu...

Dlm utan,muka maintain lg.. =)

Epi n yus my clasmate


Pg esok nye da xlarat..haha (org blakang tu pon smpat posing jgak)
Cantik kan tasik blakang? Tp syg..ade ura2 kencing tikus..hmmm..

Bday A'an

Ok..continue story..
Hmm..06.may past..one of my bff birthday.
I was like xplan pape pon in the begining..
But Si Shaff ni pling excited bab2 suprised party ni kan..
So kitorg go on je..

Alhamdulillah..misson complete. hehe.. =)
Ajak p rasmi Tutty Fruity bru bukak konon..siap pjuk2 sruh pkai Dress cntik..
Seb bek birthday girl xprasan pape..

So..the one who first celebrate bday antara housemate2 ku ni..
Happy Birthday "Kakak"..biar sdar diri tua skit..hehehe..

~ My housemate ~
 

Friday, May 4, 2012

Futsal

Skarang kami2 da rajin p men futsal..
Sejak dua menjak nie la..
Sbb at first ade tournament antara klass kan..pastu disbbkan mng tanpa bertanding..
syok sgt men sesama sendiri da addicted..

Rugi spe x p men futsal..bnyak faedah kot..
1. Mmg tuk exercise
2. Tuk eratkan silaturahim.
3. Release stress.
4. Enjoy2.
5. Dpt cuci mata.. hehe..

So rajin2 la p bersukan x kesah la pagi ke petang ke mlm ke kan..
Sme je..asal bersukan..
Lastly.. Majulah Sukan Untuk Negara...
(wah mcm bwat karangan da nie siap slogan segala) hehe..


~ Satu Batch ~

~ Our Team ~

Wednesday, April 25, 2012

1 Day Tours

Pg2 lg da kuar rumah..arini pling excited nk p jln..
hehe..maklumla nak round2 johor kan..
Xpenah p JB actlly..

First2 kami trus ke Jusco Tebrau City..pusing2..then lunch kat sna..
Next stop Johor Premium Outlet..shopping2 + bergambar sakan..
Then Giant Kulai..cuci2 mata..
Pastu singgah plak Pasar Malam Air Itam..buy dinner..

Mujur before magrib da smpai..
Hehe..sweet je blik sblom mlm..ank dara sopan kan..
Perempuan Melayu Terakhir gitu..hahaha

~ Muka bahagia dpt shopping ~

~ Alamak tinggi nye..gayut sy.. hehe ~


~ Jusco Tebrau ~

~ Teringin la tu..hehe ~

~ Transformer abad ini..~

~ Ieda n Rahma ~

~ Lunch at Johny's ~

~ Atin ~



~ Rest jap..kepenatan bershopping ~



~ Before balik ~

get this widget here