Ads

Firstly,Thanks a lot coz sudi nak tgok my blog nie..

Enjoy reading.. n if got sumthing to says just leave a comment erk.. >_<"
Dont forget to be my follower..Thnks again!! =)

Tuesday, January 25, 2011

~Coba~

Knape Mendalam sgt maksud lagu nie bg ak ye??
Maybe ak sedang merasakan nye sekarang.. mungkin..=(


Seriusly feel  =(


Cuba kau dengar
Cuba kau cuba
Diam bila ku cuba
Untuk berbicara dengan kamu

Pernahkah kau ada
Bila ku perlu
Tuk meluahkan rasa hati

Dan bila kau bersuara
Setia ku mendengar
Agar tenang kau merasa

Siapa sebenarnya aku padamu
Mungkin sama dengan teman lain
Yang bisa kau buat begitu
Dan bila tiada lagi teman bermain
Kau pulang mendapatkan aku
Itulah aku
Pada mu


Cuba kau lihat
Cuba kau cuba
Renung ke mata aku
Bila ku kaku melihat mu
Pernahkan kau ada
Bila ku perlu tuk menyatakan
Rasa sakit dalam diri

Dan bila kau perlu
Setia ku menunggu
Agar senang kau merasa

Siapa sebenarnya aku padamu
Mungkin sama dengan teman lain
Yang bisa kau buat begitu
Dan bila tiada lagi teman bermain
Kau pulang mendapatkan aku
Itulah aku

Maafkan kerana ku tak pernah
Terlintas tuk menulis padamu
Salahkan ku
Tak mungkin lagi aku meminta
Untuk kau mendengar..
Untuk kau melihat ke mata ku..

Siapa sebenarnya aku padamu
Mungkin sama dengan teman lain
Yang bisa kau buat begitu
Dan bila tiada lagi teman bermain
Kau pulang mendapatkan aku
Itulah aku
Padamu                                  


Sabar la..selagi mampu besabar.. Be strong sya!!

Sunday, January 23, 2011

* Hahaha...jumpa lagi!!! *

Tak dijangka2 sesuatu pertemuan dan perpisahan itu kan??
Hahaha....ya allah ya tuhanku..bertapa excited + gembira + semua2 la..dpat jmpe dia..
Agak lame la tak jmpe..n siapa sangka dpat pulak naik kereta dia kan...hahahaha...
Aduiiii....ape nak jd la ngan ak nie...mintak maap yer kwn2...excited tbe2..
Siapa yg tau, jgn cuba2 nak mention lak...hahaha.. =)
Actly..nak story pasal rumah sewa sebenar nye..
aduhai..sgt2 penat mencari daripada dicari..hahahah tbe2..
Hari jumaat lepas 21 jan..kami berempat pegi melihat rumah sewa yg dishorkan oleh Si fatah..credits to fatah!! hehehe..=)
hmmm,agak pelik la umh tu...mcm ape jer..tp if terpaksa mmg boley je lau nk duduk menyewa kat situ kan..
Then pakcik ilham tuan punya rumah tu yg sgt "konpiden" kami nk sgt rumah tu terang kan la serba sedikit...
ttg kwasan kat situ..Punye la dia nk memprospek kami smpai sggup memutar belit kan keadaan. Menyampah betol!!
Pulak tu nak force2 kami supaya bg jwpan secepat yg mungkin..siap nak deposit lg..aduh sakit otak tbe2 nk pk sal duit lg..hahaha.. =)
Then..nekad tiqah tuk cri rumah sewa yg lebih elok....keesokkan hari nye kami keluar lagi..
Credit to Tiqah pulak bwat kali nie..=)
At first pusing je kat tmn perumahan blakang melewar,kami jmpe rumah kakak senior...agak best la..2 tingkat...3 bilik..dengan full confiden Shaff pulak trun pegi tanye rumah tu..
alik2 dpat yg itu.. This tyme credit to Shaff pulak..hahaha..
Actly byak lagi rumah yg kami turun pegi tnyer tapi tak nk la story pnjg2..malu pon ade..
Rumah di Parit Bengkok tu..scarry gler..blakang umah ladang kelapa sawit...
Mmg tak de safety langsung kat situ..Eeeee...takut!
Thanks kat Shaff sebab bg pengalaman kat kami naek kereta dengan penuh debaran...hahahaha.. =)
-Kereta sewa kami- Almak...mana pegi driver nie??
-setelah selesai semuanya-
-Ni rumah nye-

Thursday, January 20, 2011

""Gelagat""

Disbbkan google chrome nie bwat hal..lame sdah tak update blog nie..
Hmm..Firstly nk share ape yer??
Owh..lupe pulak..one day..Ari selasa bru nie tak silap..
Kami tak de klas EC..so plan nk ke Tmn U bkn Tmn I tau..hehehe..
-candid,comel an?? haha =) -
Mkn2,bley dikatakan breakfast la..seperti biasa..kami tak kan ketinggalan merakam kan aksi2 kami di kedai mamak tu..Hahaha... Nak tgok?? Nie dia...









-sesampainye disitu-

-Eating tyme..Nyum3.. -
After that...kami decide tuk ke library b4 tggu klas seterusnya start..tujuan nyer.. ngusha bdak Aeronotik..hahaha..tak bgus kan??
-Ni dia buletin nya-
Sesampainye kami bertujuh dekat library tphne ida pulak yg tercicir dlm bus..
Haa...abis semua cuak..masing2 berbincang..but then conclusion nyer..redha jer..hahahaha.. =)
Klakar btol..discuss nye bgai nk gila..
Then,kami ke bilik majalah....
Nak tau something tak?? My pic ade dlm Buletin Library...bertapa suka nye ak sampai dorg menyampah dengan ak..hahahaha...actly saje je pon nak ngusik dorg..hahaha..nak2 nyer A'an..hehehe... =P
Sebagai bukti...akan ku sertakan sekali pic tu..hahaha...
Hmm..Finaly...After class bhn kejuruteraan..phne tu dpat balik..
Thank to dat guy coz very2 jujur n baik pulangkan balik telipon tu.. Kumawo!! =)

-Haa..cri la yg mane stu-

Monday, January 10, 2011

Problem!! Problem!!

-KTMB-

Semenjak ak telah ditawarkan melanjutkan pelajaran ke selatan tanah air,ak sering menggunakan khidmat KTMB sbgai pengangkutan untuk balik ke universiti. Semenjak 3-4 bulan yg lepas pihak KTMB mewawarkan Coach Wanita khas untuk wanita sepanjang masa..mlah untuk membezakan lagi coach itu dgn coach2 yg lain,coach itu telah di hiaskan dgn pelbagai sticker bewarna pink dan ade sebhgiannyer coach itu di cat kan berwarna pink..tetapi semua usaha2 yg telah dilakukan oleh KTMB tu seperti hiasan semata2. Tiada langsung kegunaannya di mata org awam. Tidak dinafikan ade yg betul2 bertanggungjawab dgn isu ini. Sbgai contoh,kebetulan masa ak nk balik ke johor tempoh hari,ade sorg mamat nie terslh masuk coach wanita...tp keratapi da jln..dia pndai cri jln nk ke coach sblah gne pntu tepi yg mghubungkan coach2 keretapi yg len..
Tp... ade certain2 mamat waktu ak nek keretapi dari Bangi nk menuju ke Bandar Tasik Selatan dia siap bley rebut2 lagi ngan wanita2 yg ade kat situ termasuk la ak kan..boley plak dia cop2 seat utk mmber2 dia. Bengang tahap gaban betul ak tyme tu.. sbr je la..

So,hope sgt2 ade la ways tuk solve problem nie..bkn ape kan...program nie da bgus siap bley prevent dri gejala Raba meraba nie..tp tu la tak de penguatkuasaan lgsg!
Ade la ways2 yg ak pk elok dilaksanakan...
  • Pertama, kamera pengawasan harus dipasang di dalam tren KTMB yang aku rasa bukan sahaja dapat mengurangkan masalah gangguan seksual, tetapi juga aksi-aksi pasangan, penyeluk saku dan sebarang salah laku.
  • Kedua, butang keselamatan dipasang di bahagian yang mudah dicapai seperti butang loceng di dalam bas awam di mana butang keselamatan itu dapat memberitahu pegawai keselamatan bertugas untuk bersedia ke koc berkenaan dan membantu.
  • Ketiganya, pegawai keselamatan harus ada untuk memastikan tiada lelaki memasuki koc wanita, ini kerana kewujudan koc ini tidak berfungsi sepenuhnya malah tanpa pemantauan sebenarnya koc wanita terdedah kepada bahaya kerana salah seorang daripada kumpulan lelaki yang memasuki ruangan ini mungkin berniat jahat dan tiada ‘hero baik’ yang telah memasuki tren wanita untuk menyelamatkan keadaan.
Diharap2 la pasnie ade peningkatan kat KTM tu...
-Pondan-

-Tak tau malu btol! -

=) Weekand (=


-Macam2 Ragam-
Hari yang paling d tggu2 skali...
Hehehe..semua org pun tau of coz la sabtu n ahad..tyme tu enjoy especially tok stdent2..
Hmmm...weekand nie plan nyer nak kluar ke Batu Phat Mall tuk cri brg skit n tjuan utama nye of coz tgok wyg..hahaha..Di sbbkan da plan nak keluar kul 10 pg semua nyer bgun awl..dah siap2 tbe2 tertinggal A'an..hahaha... Dia blom bgun rupenyer.. Tggu pnye tggu smpai jgak tuan puteri kita..lme sgguh bersiap nyer..around pkul 12 bru grak ke BP Mall..lari jauh btol ngan plan asl..

Sesampai nye kat sna for sure mkn dlu..Laporr.. Hahaha..so going tu MK Brown mkn2..jgn tak tau..tyme mkn pon smpat bergambor.. =)
-Love u all-

After kekenyangan semua nyer...tyme to enjoy pulak. 
Hmm..seperti biasa ayam geng tak kan lepaskan peluang untuk melalak kat BP Box..
berbelas2 lgu la telah di hancus kan oleh kami.. hahaha..Sampai masing2 dah kehabisan suara bru la berenti menyanyi..
Next, satu lg activity rutin kat sna..Hmmm..ape ye? Lupa pulak,,
Owh..lawan Basket Ball token..hahaha..sampai berpeluh2 men basket ball kat situ..terjerit2..Haha..
Sabar jela kan..
Then,shopping tidak dilupakan..hehe..slalunyer klu shopping nie tak lain tak bkan brng2 mkn la..
Jarang sgt shopping bju,kasut n beg nie..
Kemudian nye,sebelum balik ke cinema dlu tuk tgok wayang..kali nie pilihan kami cerita Hantu Kak Limah Balik Rumah.
Seriusly rugi sape tak tgok cter tu..klakar gler..
satu panggung tu riuh ketawa tgok cerita tu..
so,jgn lepaskan peluang pegi la tgok..nk tgok byak kali pon tak pe..
mmg tak kering gusi.. =D



Wednesday, January 5, 2011

* Tears*


Org kata air mata bnyak faedah n kebaikan apabila mengeluarkan nya..
Seperti contoh..


1. Membantu penglihatan
 Air mata membantu penglihatan seseorang, jadi bukan hanya mata itu sendiri. Cairan yang keluar dari mata dapat mencegah dehidrasi pada membran mata yang membuat penglihatan menjadi kabur.

2. Membunuh bakteria
 Tak perlu ubat titis mata, cukup air mata yang berfungsi sebagai anti bakteria semulajadi.
 Di dalam air mata terkandung cairan yang disebut dengan lisozom yang dapat membunuh sekitar 90-95 peratus bakteria-bakteria yang tertinggal dari keyboard komputer, pegangan tangga, bersin dan tempat-tempat yang mengandung bakteria, hanya dalam 5 minit.
  
3. Meningkatkan mood
 Seseorang yang menangis menurunkan level depresi dengan menangis, mood seseorang akan terangkat kembali.
 Air mata yang dihasilkan dari tipe menangis emosi mengandung 24 % protein albumin yang berguna dalam meregulasi sistem metabolisme tubuh dibanding air mata yang dihasilkan dari iritasi mata.

4. Mengeluarkan racun 
 Seorang ahli biokimia, William Frey telah melakukan beberapa studi tentang air mata dan menemui bahawa air mata yang keluar dari menangis emosional adalah mengandungi racun.
 keluarnya air mata yang beracun itu menandakan bahawa ia mengeluarkan racun dari dalam tubuh melalui mata.
  
5. Mengurangi stress
 Bagaimana menangis mengurangi stres?
 Air mata mengeluarkan hormon stres yang terdapat dalam tubuh iaitu endorphin leucine-enkaphalin dan prolactin.
 Selain menurunkan level stress, air mata juga membantu melawan penyakit-penyakit yang disebabkan oleh stress seperti tekanan darah tinggi.
  
6. Mengenal erti sosial
 Selain baik untuk kesihatan fizik, menangis juga membantu seseorang membangun sebuah komuniti dlm masyarakat.
 Biasanya seseorang menangis setelah menceritakan masalahnya dgn teman-temannya atau seseorang , dan hal ini meningkatkan kemampuan berkomunikasi dan juga bersosialisasi.

7. Melegakan perasaan
 Semua orang ingin merasa demikian.
 Walaupunpun Anda didera berbagai macam masalah dan cubaan, namun setelah menangis biasanya akan muncul perasaan lega.
 Setelah menangis, sistem limbik, otak dan jantung akan menjadi lancar, dan hal itu membuat seseorang merasa lebih baik dan lega.
 Keluarkanlah masalah di pikiranmu dan menangis, jangan dipendam lama2 perasaan itu.

Tapi knape ak jarang sgt dapat mengeluarkan air mta itu...
Walaupon pelbagai tekanan n amarah yg di lemparkan kpdku..
Tp air mta itu ssh sgt untuk di keluarkan..
Kdg2 jeles dgn org yg kuat mngis..
Knape ssh sgt ati ak nie nk tersentuh smpai bley mngis??? Hmmm...
 Jadi, Sesiapa yg nk mengis tu tidak perlu merasa malu menangis la sesekali. =)



Monday, January 3, 2011

@ New Year @

-Red Box-
First time sambut new year kat KL.. =)
Pergh..jgn ckap la best gler..Hahaha..
Pkul 8 pm lgi da kluar rumah gi main bowling dkat Alamanda Putrajaya..
Around 11 pm..grak ke dataran tuk countdown..abis tu bru gi mkn n lepak2 jap..
Around 1 am start men snoker pulak..
Abis main snoker sambung Karoke sampai ke pkul 3 am..
Pkul 4 am bru sampai rumah..
Mengantok giler..mata nie smpai tak bley nak bkak dah..
Hmm..cam nie la klu idop kat KL..pg2 buta baru balik umah..
-Ayh Cik & Abg Lebai-

get this widget here