Ads

Firstly,Thanks a lot coz sudi nak tgok my blog nie..

Enjoy reading.. n if got sumthing to says just leave a comment erk.. >_<"
Dont forget to be my follower..Thnks again!! =)

Monday, February 28, 2011

Building~Building..

Entah knape tibe2 rase nak usha2 reka bentuk bangunan seluruh dunia..
Maybe Sempena nak test bahan esok kot..Haahaha..=)
ade kne mengena ke an?? Ah..tak kesah la.. Nak tgok tak??
Jap erk..


-The most interesting,mcm Lego pon ade..-
-Stone house. teringin nk masuk-
-Nakagin Capsule tower-
-Dome house-
-Elephant building-
-Yang nie tak tau ape nme nyer..plik..Half ball house kot..pndai2 je ak..hahaha..-
-Dancing House,Paraguay! cute2..-
-Container City-
-MVRDV Stockable High Rise-
-Forest Spiral-
Ape la bahan-bahan yang dia guna kan?? Wajib ade Cement,Concrete,Agreegate,steel and mcm2 lagi kot..
wah..tbe2 excited pulak..x sbar nak jd engineer nie..Hehehe..
Anyway..Good Luck erk kwn2..4 test Materials tmrow..
Need to stdy now..wish me luck kwn2...
=)










Saturday, February 26, 2011

Kerja giler??

-us-

Beberapa hari yg lepas la.. ak ngan my roomate "tsyng" la konon nyer kan..Hehehe..
Seriuslly bercadang nak p Ekspo 5K kat UTHM nie..tujuan nyer satu jer..Nak p enjoy tgok org karaoke..
Dlm poster tu tulis mmg mlm semalam la tarikh nyer..25.FEB..
Ak sgt excited yer nak p tgok org nyanyi..mmg da lame pon teringin..tbe2 dlm kelas ptg smlm GG ingat kan mlm nie ade klas...OMG!! seriuslly down straight! =( 
Over an?? Pdhal nyer x pnting pon..
Ape lagi ak pon mula la ligat otak ku berfikir mcm2 idea nak "escape klas" bak kata Idea..
Hehehe...Tanpa disangka2 rupenyer2 bkan ak sorang jer yg tak de mood lgsg nak p klas..
Member2 ak yg len pon sme jer..
Ape lagi..mmg plan dlm kpala aku berjalan dgn lancar la..dgn adenyer support dri kengkwan kan..
Hahaha.. =)  *[evil laugh]
Tuptup...plan semua da settle,Karaoke terbuka tu plak tukar tarikh..Hari ni..(26 FEB)
Mmg bongek la..Geram btol..class da mmg tak mau pegi..
Ape lagi..buang masa la p Ekspo tu..
Jln2.tgok tayangan..Hahaha..
N yg pling pnting..Mlm nie mmg ak ade kat situ la..Hahahahaa...

* Hopefully xde org report an..If my family tau..Abis2..
So..jom kita enjoy!!!

-Sgt Girlly, hahaha =) -



-Bertenggek tgok antu kak Limah-

Thursday, February 24, 2011

Ape nak jadi nie??


U know what?? Arinie pagi2 lagi ak dah dgr berita tergempak kat my kolej..
Cter dia camnie..after class Lk td..ak singgah la kjap bilik Dr..knon2 nak anta assgment la..
Alik2 dia suh anta by group..so discuss2 skit an tbe2 kluar cter..
"Kamu ade dgr tak story org kne tangkap khalwat kat kolej semalam..???"
Dr. tu tnyer ak..ak pon" Haa?? " ceyh..cam over an?? Hehehe..

Dia ckap kne tangkap dlm toilet kat kolej..Ya allah sbar je la an...
Dia ckap lagi..b4 this, last week la..ade yg kne tangkap khalwat kat Hotel kat BP..
So dia ckap nak p siasat la adekah org yg same bwat bnde2 bodoh nie..

Pling tak dijangka nyer..kolej yg tak bercampur laki n perempuan xplak berlaku nyer kes2 cam nie..
Aduhai..mushkil2..Dr. tu la yg bebel..Hahaha.. 
Tp ade btol nyer jgak..Knape erk??
Lg satu..kate Dr. lagi...bkan first tyme bnda nie jd kat kolej nie.. ini masuk kali yg ke tiga kot..
N lagi satu faktor nyer of coz kedudukan toilet tu la..
Mmg bongek tol...ade ke patot dlm pintu tu ade lagi pintu yg membhagikan toilet laki n pompan..
(sape yg tau tu mybe dia pham la situasi mcm mne skang nie an..)
Mmg lau masuk situ org tak syak la kan..
Hmm..ape la nk jd..
Risau2..kan dah dpt ceramah percuma td..
Tp tak pe la..i take that as reminder to me..kan..
Pk2 la wei..alang2 tu bek kawin awl je..
kan abis cter..

Wednesday, February 23, 2011

Benci~Benci~Benci!!!

-Tension!!-

OMG!!! Hmm..=(
Besok hari khamis lagi...Paling tak suka schedule diz day..
Pack btol..Kne rushing lagi coz kelas jauh..aduhai..sabor je la..
Bila la nak abis sem 2 yang pack nie.. =(

-school ker?? Hahaha.. =) -


Acttly benda yang membuatkan ak paling tak suka ari khamis coz subjek Hubungan etnik..
aduhai..knape ak really2 tak bley nak adapt sbjek nie..


Mjur hari nie seronok jgak..Class pagi cancel lagi..effect nyer..penat da tido..hahahaha...
Petang pulak class AutoCAD...lucu jgak bwat soklan dengan puan tu..same2 pk kate nyer..
alik2 soklan salah..sampai bila2 pon tak ley nak bwat..Gelak je td..
Then..TQ so much..my new frenz..coz kasi souvenir 4 me...
Dalam malu2 dia tu..kasi jgak akhirnyer..hehehe...
Walaupon souvenir biasa2 jer..i appriciate it coz sape nak bg kan lau stakat kwn baru..
Nak tgok ke souvenir nyer??
Tak pyah la kot..Just kushen...eh silap pulak...just keychain from Gunung Ledang...
wee~
Kumawo!!! =)



Saturday, February 19, 2011

Weird..

-Tasik G3-

Ni la dia..keje ak arinie..mmg pelik tapi benor ok..
Ak tak kuar cuti diz weekend..Semua org tak percaya..ak pegi library study..
mmg tak bley bla la..hehe.. =P
even b4 this pantang cuti je lesap la ak..
Hmm..Nie semua gara2 ak dihujani dengan assigment yg melimpah ruah..ceh..
mcm assignment tu air jer.. hahaha.. =)
Agak truk la sem 2 nie...
mmg kne stdy hard n tak bley main2 coz semua  nyer berjalan dengan pantas
tak lame lagi around april Final First year sdah..
So,good luck la to me and all erk..
Ini ajela aktiviti yg mampu kami bwat tyme bzy nie..
Bergambor..hahah..
so enjoy diz snap..
-Depan Bank Muamalat-


-Nice Pic nie. Credit to Rahma-
Hehehe.. =)
-Weeee-
-Me-

Thursday, February 17, 2011

Perlu ke???

Over je entry cam gtu kan?? Hahaha...
Bwat masa skarang tu la treadmark ak..cam hampeh jer at last ak jer yg selalu kne..
Pantang jer ak bwat pape mst dorg sume tnye.. "perlu ke??"
Hmm...tobat pas nie tak mau da ak ckap gtu..(yeye je pdhal bwat jgak t) =))

Blog2..sian ko kan dah lame ak tak update. Mesti rase tak up2date kan kau blog??
Hehehe...

Hmm..bkn ade pape pon yg terbaru nak di story..
Bwat mase skarang..dekat u mmg bzy gler..tak lame lagi berkempen pulak..
yela nak cri pemimpin bru katekan..Kat sini tak berminat pulak ak nak join SPR or MPP..
Tah knape..keadaan sekeliling tak berapa best kot..

Owh yer..lupa nak share memory paling best..
Bila erk?? Hmm..Tak silap 13 Feb 2011..Kami semua berpakat nak ke Wet World Batu Pahat..
seriuslly mmg best bila da main air kat situ.. Tak kira panas ke ape ke..hentam je..
Mmg gelap btol balik tu..even sunblock pon tak pkai..Dua tiga ari lpas tu mmg abis muka ak nie..menggelupas.. Hancus2..haha.. Thank god skarang da ok balik.. Nak tgok ke pic2 nyer??
Oryte..ni dia..
-Nak p Nek gelongsor air..-
-Mandi pon dan bergambar-
-Me & Ieda-
-Jauh d tgh ombak. Elok pic nie credit to GG-
-Us =) -
- =) -
-eh2,kami lg-
 Hmm...nie bru p sparuh je..ade lg yg tak p..tak pe yg len t kita pegi len kali erk..
Sronok nyer mmg la..tp tak ley bla jgak pakcik yg bwak kami ke sini ckap..mnum air kencing org.. Yerk!! 
Hope tak la..



Monday, February 7, 2011

Contest Pic Hitam Putih Paling Cantik????

Wah2...dgar jer bab2 bergambor nie..mmg kami no.1..hahaha.. =)
Yela,kami nie dah addicted sgt ngan kamera. Di mana ade kamera di situ ade kami, n di mana ade kami of coz la bersama kamera...ngeehh2..

Tiba2 muncul pulak kan contest nie..mcm menarik..so better try on la..mana tau menangkan..
Nak jgak join?? Try usha la blog nie erk..

Hmm...Terpk2 plak pic mane yg nak letak erk..Mane tau pic yg ade "luck" kan..
Almaklumla..pic nyer berjuta..hahaha.. =D
Hmm..Dah abis2 pk rase nyer nak ltak pic yg ini la..lengkap geng kami..Hehehe..
-Hot Chick-
 Kalau saya Menang?? 
Sy nak enjoy2 ngan My Hot Chick Crew.. =)

Kita pegi picnic kat Wet World yer..So guys..cepat2 join..gmbar kita byak lg kan yg tip top..
Hehehe.. =)


Wah..semua top2 my frenz nie.. Terbaaaeekk la.. Hehehe.. <3


Sunday, February 6, 2011

@#$~Entry??~%$&*

Saje tulis entry cam tu...Gye cam entry luc kan?..byak sgt simbol..Hahaha...
Knape nak action entry2 best..menyampah.
Tbe2 plak jd camnie...Ish2...Sorry..sengaja.Ngee~ =)


Actlly nak cter pasal ape erk..hmm..byak la..
Firstly... 03 Feb..
Going to meet new friends..Hahaha...Berdebar2 jgak. Yela,first tyme nak jmpe org yg kita tak knal kan..Ape la first impression dia kat kita kan..
Cam ne ley knal? 
Hmm...someone la yg knal kan..tu pon someone tu knal melalui myspace..
then aku plak jd rapat dgn dia sbb slalu berfacebook dengan dia..
So far..ok la.Kitorg jnji nak jmpe kat KFC..mkn2 then jalan2.Mmg tu je semata2 tujuan nyer..hahaha..
Ni la dia..my new friend..

~Snap2 kat tmn bunga~
Tgh syok makan2 tbe2 muncul si Ayu nie..Marah dia aku kuar tak ajak dia. Hahaha..Dia pon stil cam dulu..Kayu,Bkan ayu..hahaha..
-Yaya,Me & Ayu-

Ptg bru balik...Balik pulak seperti biasa kebosanan melanda,ape lagi lepak taman yookkk!!!
Hahaha..
-The Siblings-
-Sempat Posing ok..Hehe-
-Adik2 ku yg senget-
-With Ibu..n also adik yg nyibuk-

Secondly...04 Feb..
Suprise2...

1...2...3...[̲̅̅H̲̅][̲̅̅A̲̅][̲̅̅P̲̅][̲̅̅P̲̅][̲̅̅Y̲̅] [̲̅̅B̲̅][̲̅̅I̲̅][̲̅̅R̲̅][̲̅̅T̲̅][̲̅̅H̲̅][̲̅̅D̲̅][̲̅̅A̲̅][̲̅̅Y̲̅]♪♫ ..•¨¨*:• Happy Birthday To You! .•¨¨*:•.. ..•¨¨*:• Happy Birthday To You! .•¨¨*:•....•¨¨*:•H a p py B i r t h da y, t o Y o u..•¨¨**:• Happy Birthday To You! ..

Hari nie genap la hmm..berapa erk?? Tak ingat pulak..70 tahun kot..umur my Nanny..
Makan Besar kami semua kat kampong sempena birthday wan tersayang..
Mak Lang ade blik,Pak Long ade blik,Mak De pon ade..n Acu..
Ape menu nyer aritu erk...

Nasi Minyak, 
Sosej Masak Merah,
Ayam Kurma,
Acar Timun,
Popedom,
Nasi Impit,
Kuah Kacang,
Air sunquick,
Then the most important is..Kek Tiramitsu..
Macam2 jd tyme mkn kek..yela sepupu2 yg kecik ramai..semua pakat nak p cekau kek tu..
hahhaa...
-My Nanny-
-Tiramitsu Kek-
-Ni la dia si Kecik yg mencekau kek -


































Thursday, February 3, 2011

?? Mo0D ??

First day start cuti lagi ak dah rasa tak sedap badan..
Disebabkan ujan yang tak berenti2..
asyik men redah jer malas betol nak bwak payung..sampai uma demam tak larat nak bangun..
B4 sampai kerumah tu sempat lagi la pegi bershopping2 hehehe... <3
Antara aktiviti2 nyer..

29 Jan > Pegi Masjid Jamek & Sogo. Malam tu midnight wayang kat Alamanda Putrajaya.. Khurafat tau..Scary..abis wayang lepak downtown..huhu..sampai pagi..
30 Jan > Giant Nilai n lepak2 kat Bukit Putera Mahkota.
31 Jan> Going back to hometown Bentong..
01 Feb pulak Going back to rumah..at Kuala Lipis..Malam kluar lagi pegi Makan Besar..Hahaha..=)
Tak ketinggalan meronda2 tapak expo kat Lipis..ade jgak barang yg dibeli wlaupon pada awlnye niat nak cuci mata jer..hahaha.. =P
02 Feb> Then ari nie keje nyer menghabis kan duit kluar pulak pegi bli new gadget.hahaha
cuba teka ape?? Malu la nak story..hehehe =)

Memang enjoy habis la cuti nie..tp ade jgak yg membuatkan ak ilang mood epi tu..
Risau betol ak ngan keadaan member2 ak kat mesir..
Marzuq,Salam,Dya n Mukhlis..Harap sgt u guys dpt jga diri lek lok kat sna..
Kami kat sni semua mendoakan korg selamat balik ke Malaysia semula..
Td sempat jgak chat dengan salam tnyer khabar dia kat sna..alhamdulillah dia kata dia masih ok kat sna..
amin..hope cpat2 la korg semua balik ye..
get this widget here