Ads

Firstly,Thanks a lot coz sudi nak tgok my blog nie..

Enjoy reading.. n if got sumthing to says just leave a comment erk.. >_<"
Dont forget to be my follower..Thnks again!! =)

Sunday, June 17, 2012

Lelaki..

Dlm ramai2 kawan yg pernah ak ada dlm dunia ni, ade sorg jer yg masih single and available lg..
Mmg la yg lain tu pon single jgak kan..tp not available da..

And today i dont know why..she got her spirit to tell us the real story.
Kata nye "semua lelaki dalam dunia ni xboleh dipercayai..Dia akan benci sgt2 klu ade laki yg mula nak usha2 ke nak try tackle ke.."
hmm? ak at first mmg tersentak..
eh..knape pulak dia ckp cmtu kan? ak tgok kwn2 laki dlm klas ok je xde yg menipu ke ape kan..

Rupenyer di sebalik semua ni..
Ade kenangan pahit between her and her's family..
Ak xnk la story pape coz takut nnt buka aib org ke ape kan..

Just wanna say..ak tau kau kuat..
Ak boleh nmpak mata kau berair je tyme bercerita td..
Ak xpnh rase bende2 cmtu..and ak xpnh rase mcm mne benci nye terhadap lelaki..
Tak tau nak ckp ape erk..hmm.. ak salute kat kau..
Sebagai ank sulung kau terima je..simpan je dlm ati.
Ak tau ko takut klu kau ungkit atau bertanya mesti ramai pihak akan terluka kan?

And I promise after diz..ak xnk da kenen2 kan kau lg..
U have ur own priority..semoga kau terus kuat hadapi semua nie..
And 1 more things..jgn la smpai ke tua xpercaya lelaki..myb suatu hari nnt ade la jodoh allah bg utk yakin kan kau xsemua laki sama kan..
Insyaallah Amin... =)

~ Ur Future..suka kan?? ~




Saturday, June 9, 2012

Kenduri~Kenduri

27 May
First tyme p kenduri ngan kawan2..ak suka sgt bila p ramai2 convoi banyak2 keta nie..
Kenduri sape? Jeng~jeng~jeng...
Stakat ni ak blom la lgi penah pegi kenduri kawen kawan ak sendiri..
Kali ni p kenduri abg kpd kwn ku..

Perjalanan nk kerumah nye tu..menempuh 5 ke 6 kenduri..
klu singgah la..mau kenyang nie..

Ni la pengantin nye. Hahaha.. #erk?

~Weewwiitt comel je p kenduri masing2~

~Hahah..ni la the real pengantin~



Gua Musang~Cameron Highland

Next week lepas dri azab dlm utan..
Follow pulak trip Geology class ke Gua Musang~Cameron Highland..
Hahaha..jgn ckp la betapa excited nye ak..
Xpnh p jln2 nek bus ramai2 ngan member2 je..

Perjalanan Kami start pkul 10 mlm Hari Jumaat..
Tdo dlm bus la semalaman nak sampai ke Gua Musang..Actlly ak da biasa coz mmg itu la yg ak alami tiap2 kali nak balik uma..maklumla..jln balik ke rumah pakcik bus tu bwak kami..hehe

Subuh kami plak kat masjid kecik kat kampung ape tah..
yg pasti dkat Kuala Lipis..My hometown..hehe
(alamak..malu je tempat sendri xpnh tau ape nme kg tu...)

Then smbung perjalanan trus ke Gua Musang..smpai Gua Musang kami lunch kat sna..
Pastu bru la proceed tu our site visit..Site kitorg actly along the way to Cameron Highland form Gua Musang..
Bukan kat Gua Musang or Cameron..dah alang2 p bercuti la kan..

2-3 tempat berhenti tgok batu..pastu trus naek Cameron..
Best nye bila smpai sna..lpas siap2 mndi ak da start berjalan2 merayau kat Cameron..Seb bek slalu p sna..tau la jgak kan arah mane nk d tuju..Tp malang nye semua Strawberry Farm da tutup..hmm smpat bergamba je la..

Mlm nye pulak ke pasar mlm..cri makan cri souvenir cri pasal..hahaha
Esok pg bru la bertolak balik..Singgah la jgak tempat pling famous Ladang Teh tepi jln tu..
then turun Tapah n balik ke johor semula..

Hmm..Rase xpuas sgt dok skejap je kat Cameron..
Ayah..cuti panjang nnt kita p lpak Cameron erk...Uma kat Cameron tu da lme x p tgok..hahaha
(start da bwat alsan) hehe.. ;)

~hahaha..mcm body guard lak berdua nie.. ~

~ My classmate ~

Possing tyme

~ Merayau2~

~ Bersusah pyh nak amik pic ni ~

~ Pic ni paling sweet je di tgok  haha~

~ Hanya mampu bergamba ladang strawberry nye da tutup ~

~"It's Me" konon~

~Us~

~ Wolf n Panda girl ~



Taman Pertanian Bukit Cerakah,Shah Alam

11.May ~ 13 May

~Trekking Tyme~
Stu lg kenangan manis + pahit penah ak lalui dlm idup nie..
Jln dlm utan sorg2 pukul 2pg..Masyaallah hanya tuhan je tau betapa berani+takut+cuak ak dlm utan tu..
Xtdo mlm tu..blik night walk trus mndi..siap2 subuh pulak..

Then,Main game Orientering..actlly ak suka sgt dat game..tp terpisah dgn ahli group..msuk group len..at first rse terpinggir sgt..mjur budak2 klas ade dlm group tu..fun sgt2.. And stu mende yg ak blajar dri group tu..tnjuk L kat org..L=Loser..hahaha

Ptg,siap2 packing berjln pegi msuk utan tok survival night..
Mmg survival abis ckp kau..dia bg telur 12 biji..beras skit..minyak skit..garam gula..n pling menyayat ati..air 5 btol kot..tok msak,tok buang air,tok minum,tok ambik air smyang..for 33 org..my god la..
Mlm tu kne saiko lg..bngun pg2 jd centry..Dihydration..

Keesokkan harinya,da la xdiberi air.Trekking pulak..tgh2 pns. Mmg xley bwat ape da..
Darurat pnyer psl..kami semua minum air paip je..
Then..abis trekking smpai tmpat kami berkhemah (xmerasa pon tdo lam khemah,pasang je bwat letak bag)..abis la kem trekking ni.. Huhuhu...

Dlm utan,muka maintain lg.. =)

Epi n yus my clasmate


Pg esok nye da xlarat..haha (org blakang tu pon smpat posing jgak)
Cantik kan tasik blakang? Tp syg..ade ura2 kencing tikus..hmmm..

Bday A'an

Ok..continue story..
Hmm..06.may past..one of my bff birthday.
I was like xplan pape pon in the begining..
But Si Shaff ni pling excited bab2 suprised party ni kan..
So kitorg go on je..

Alhamdulillah..misson complete. hehe.. =)
Ajak p rasmi Tutty Fruity bru bukak konon..siap pjuk2 sruh pkai Dress cntik..
Seb bek birthday girl xprasan pape..

So..the one who first celebrate bday antara housemate2 ku ni..
Happy Birthday "Kakak"..biar sdar diri tua skit..hehehe..

~ My housemate ~
 
get this widget here