Ads

Firstly,Thanks a lot coz sudi nak tgok my blog nie..

Enjoy reading.. n if got sumthing to says just leave a comment erk.. >_<"
Dont forget to be my follower..Thnks again!! =)

Wednesday, March 30, 2011

X terKatA...

Smlm tpat kol 12 mlm..Genap la 30 hb March..
ceh..bunyi mcm nak story pasal birthday kan??
tp actlly x...curious x nak tahu?? hahaha... =)

Hmm..nak cter ke tak nak erk?? tp nnt kwn2 ksygn ku ni mula la mengusik je kerja nyer..
Klu x tlis nnt xjd kenangan la plak kan..
Hmm..hari pling bhgia la kot bg ak kan..
Ni semua gara2 mmber2 ak yg asyik mengusik je..
Last2 btol2 jd..

So..skang da tak bley nak kate single lg..
Hehehe...slmat tinggal dunia single..
xtau la smpai bila boley bertahan  nie..
Hope smpai bila2 la kan..
Amin..

Tuesday, March 29, 2011

Presentation~Presentation..

Gossip2!! 
Korg nk tau x?? Klu tak nak tau pon ade aku kesah kan??
ak nak jgak story! Pagi td ak bru jer lepas The first n the last presentation ak tuk Sem2 nie..
Seriuslly ak tak tau knape ak tak takut langsung mcm b4 this...
RElax n slumber jer..

Yg pling tak tahan nyer..ak present td mcm konfident habis la..
Alik2 slh informasi rupenyer..hahahaha... =)
Malu sendiri ak...
Tp ade ak kesah...ak nie mmg slumber abis..
ak just say sorry salah phm..then ak sambung balik..hahha.. =)

Malu + Kompius abis. Hahaha.. =) 

So..pasni ak nak lagi rase mcm tu..nak slumber jer..so org pon tak ckap ape la kan..
Best..betol bila korg da boley jdi diri sendri even depan public..
ak dapat rase kan tu td...no more cover2 kat depan public seperti slalu ak wat presentation..

So alhamdullilah la..da selamat semuanyer..
Next sem pulak la get ready..hahaha..
Hmm..lagi satu ak mmg excited btol nak p site visit nie..
Otw..da nie..dlm persiapan nak pegi lawat tapak..
So,pape nnt ak story lagi la yer..
sampai sni jer dlu coretan ak..
Daa...

Saturday, March 26, 2011

Subjek killer!!

Finally abis pon test + quiz tuk subjek2 killer nie..
Fuhhh!! Lega keh.. Lame bebenor dah tak ckap loghat kampong nie..
seriuslly rase terpinggir plak coz da lme tak blik kan..ntah ape cter la kat kampong tu kan..

Like always la..kami sgt pantang ye Test ari sabtu..coz after test je mmg merapu merayap tah kemana2 la..
Today konon2 nak p mkn jauh skit la..KFC Parit Raja..destinasi yg dituju..
B4 tu..singgah la "Wellward" nama pasaraya yg famous kat PR nie..
si Rahma nie konon2 nak bli "something" la kan..[xbley la nk story kat public,malu..hal pompan konon2..hehe..]
Sesudah nyer abis membayar dat thing jatuh..pecah pulak tu..
Mmg xbley nk bwat pe la kan..da xde rezeki kate nyer..dia pon buang jer dat thing tu..
Paling xsnonoh dia men ltak kat tepi building tu je..mmg senget kan minah slumber nie??
Hahahaa...jgn mrh rahma.. =)

-Ni haa,bukti..haha-

sorry la..tersnap plak td bukti jenayah kau hahaha...
After da beres2 mengenyangkan perut masing2..tetiba si Oppa tasha tu mulut lancang ajk p BPmall..
Mmg silap la disitu yer..kami ni mmg pantang di ajak..harap maklum la..
Semua yg x dirancang bley berlaku sekelip mata jer..Even kami tak berduit pon lpas gak ke BPmall tu..
Hebatkan??..Da tu pegi sna mula la..just cuci mata jer..xbwat ape pon..karaoke je la..sbb murah kan..hehe..
So..nnt la lau nk tgok our pic kali nie..coz blom di transfer lagi dri Camera..nnt follow up la dkat My Photo Gedik erk..
Ok..smpai sni dulu lah..da maghrib pulak..
Daa...
-Cover album Karoke Bilik 9- hahaha.. =)


Thursday, March 24, 2011

Alasan knape student U x lulus exam??

Nie lg satu note yg ak jmpe kat FB..seriuslly senak perut ak ketawa..
Boley plak dia bwat calculation about this..tp pk2 mmg msuk akal..
Tp dats not true la..coz ak ade je masa stdy..hahaha..
so kwn2 jgn nk cube2 menjawab if x lulus exam pkai alasan cm gni..
Sah2 after tu kne bunuh..hahaha.. =)
story nyer mcm gnie..




Jika kita lihat dari kiraan hari ini, sebenarnya bukan salah mahasiswa/i bila dia tidak lulus ujian,

Sebab bagaimana nak lulus, nak belajar pun dia tidak sempat…

Tahukah anda, setahun itu hanya terdapat 365 hari yang kita tahu sebagai tahun akademik … Mari kita kira!

Hari Minggu
52 hari dalam setahun. Anda pasti tahu bahawa hari minggu itu adalah hari istirehat. Baki tinggal 313 hari.

Hari Cuti Umum
Lebih kurang terdapat 30 hari cuti umum dalam setahun, misalnya tahun baru, hari raya, dsb… Baki tinggal 283 hari.


Cuti Semester
Semua pelajar akan bercuti dan tidak akan ada kuliah. Biasanya lebih kurang 2 bulan lebih, anggaplah lebih kurang 60 hari.

Baki tinggal 223.
Tidur yang paling baik adalah 8 jam sehari untuk kesihatan, jadi 120 hari digunakan untuk tidur. Baki tinggal 103 hari.

Beribadat
Paling tidak setengah jam sehari kita beribadah, kita anggarkan 8 hari dalam setahun. Baki tinggal 95 hari.

Bermain
Hal yang paling baik untuk kesegaran dan kesihatan adalah bermain. Paling tidak memerlukan 1 jam sehari. Digunakan lagi 15 hari. Baki hari tinggal 80.

Makan :
Sekurang-kurangnya selama satu hari kita habiskan sejam untuk makan atau minum,hilang lagi 15 hari. Baki tinggal 65 hari.

Berborak
Jangan lupakan, bahawa manusia adalah makhluk sosial yang memerlukan berinteraksi dengan orang lain. Kita ambil 1 jam sehari untuk berbual. 15 hari terpakai lagi. Baki tinggal 50 hari.

Sakit
Manusia memang kadangkala sakit, tak kira teruk atau pun tak. Paling tidak 5 hari dalam setahun dikira. Baki tinggal 45 hari.

Exam
Exam itu sendiri biasanya dilakukan selama 2 minggu persemester. Bererti, 24 hari sudah dikhaskan untuk exam.
Baki tinggal 21 hari.

Refreshing
Untuk menyegarkan fikiran, refreshing itu perlu. Tgk wayang dan jalan-jalan paling tidak dihabiskan 5 hari dalam setahun. Baki tinggal 16 hari.

Surfing Internet
Zaman sekarang ni mesti layan internet untuk mengetahui perkembangan isu semasa atau layan facebook atau paling tidak pun layan blog isuhangat . Kira paling sedikit masa pun purata sejam sehari, kita memerlukan 15 hari setahun.

Jadi baki tinggal 1 hari.

Satu hari yang tinggal tu kan HARI JADI….!!! Mana boleh belajar!



Haa? Anugerah??

Hmm..ckap pasal anugerah nie sape yg xnak kan??
Tp sorry la..just for girls..
Ehh...sesuai ke girls?? Women kot..
Nak tau ape dia??



1. Pada suatu ketika di Madinah, Rasulullah s.a.w. keluar mengiringi jenazah. Baginda dapati beberapa orang wanita dalam majlis tersebut. lalu Baginda bertanya, “Adakah kamu menyembahyangkan mayat?” Jawab mereka,”Tidak” Sabda Baginda “Seeloknya kamu sekalian tidak perlu ziarah dan tidak ada pahala bagi kamu. Tetapi tinggallah di rumah dan berkhidmatlah kepada suami nescaya pahalanya sama dengan ibadat kaum orang lelaki.

2. Wanita yang memerah susu binatang dengan ‘Bismillah’ akan didoakan oleh binatang itu dengan doa keberkatan.
-Mengguli tepung-

3. Wanita yang menguli tepung gandum dengan ‘Bismillah’, Allah akan berkatkan rezekinya.

4. Wanita yang menyapu lantai dengan berzikir akan mendapat pahala seperti meyapu lantai di Baitullah.

5. “Wahai Fatimah, untuk setiap wanita yang mengeluarkan peluh ketika membuat roti, Allah akan membinakan 7 parit di antara dirinya dengan api neraka, jarak di antara parit itu ialah sejauh langit dan bumi.”

6. “Wahai Fatimah, bagi setiap wanita yang memintal benang, Allah akan mencatatkan untuknya perbuatan baik sebanyak utas benang yang dibuat dan memadamkan seratus perbuatan jahat.”

7. “Wahai Fatimah, untuk setiap wanita yang menganyam akan benang dibuatnya, Allah telah menentukan satu tempat khas untuknya di atas tahta di hari akhirat.”

8. “Wahai Fatimah, bagi setiap wanita yang memintal benang dan kemudian dibuat pakaian untuk anak-anaknya maka Allah akan mencatit baginya ganjaran sama seperti orang yang memberi makan kepada 1000 orang lapar dan memberi pakaian kepada 1000 orang yang tidak berpakaian.”

9. “Wahai Fatimah, bagi setiap wanita yang meminyakkan rambut anaknya, menyikatnya, mencuci pakaian mereka dan mencuci akan diri anaknya itu, Allah akan mencatatkan untuknya pekerjaan baik sebanyak helai rambut mereka dan memadamkan sebanyak itu pula pekerjaan jahat dan menjadikan dirinya kelihatan berseri di mata orang-orang yang memerhatikannya.”

10. Sabda Nabi s.a.w. : “Ya Fatimah setiap wanita meminyakkan rambut dan janggut suaminya, memotong misai dan mengerat kukunya, Allah akan memberi minum kepadanya dari sungai-sungai serta diringankan Allah baginya sakaratul maut dan akan didapatinya kuburnya menjadi sebuah taman daripada taman-taman syurga dan dicatatkan Allah baginya kelepasan dari api neraka dan selamatlah ia melintas Titian Shiratul Mustaqim.”

11. Jika suami mengajarkan atau menerangkan kepada isterinya satu masalah agama atau dunia dia akan mendapat pahala 80 tahun ibadat.

12. Wanita yang menyebabkan suaminya keluar dan berjuang ke jalan Allah dan kemudian menjaga adab rumahtangganya akan masuk syurga 500 tahun lebih awal daripada suaminya, akan menjadi ketua 70,000 malaikat dan bidadari dan wanita itu akan dimandikan di dalam syurga dan menunggu kedatangan suaminya dengan menunggang kuda yang dibuat daripada yakut.

13. Semua orang akan dipanggil untuk melihat wajah Allah di akhirat, tetapi Allah akan datang sendiri kepada wanita yang memberati auratnya iaitu memakai purdah di dunia ini dengan istiqamah. Dunia ini adalah perhiasan dan sebaik-baik perhiasan ialah wanita (isteri) yang solehah.

14. Salah satu tanda keberkatan wanita itu ialah cepat perkahwinannya, cepat pula kehamilannya dan ringan pula maharnya (mas kahwin).

15. Sebaik-baik wanita ialah wanita (isteri) yang apabila engkau memandang kepadanya ia menggembirakan kamu, jika engkau memerintahnya ia mentaati perintah tersebut dan jika engkau bermusafir dia menjaga harta engkau dan dirinya. Maksud hadis: Dunia yang paling aku sukai ialah wanita solehah



Hmm...so after this..nak rjin2 la bwat kerja rumah..
Oppss!! Kantoi la kan b4 this pemalas..hahaha.. =)
actlly bkn pemalas la..but,something like xbrape nak rela ..hehe..
abis la if my mom read this..mesti got to hear her "bebelan" coz x ikhlas bwat kejekan..
so need to change la from now on..eventhough blom jd bini org lg kan..
Praktis2..haha..

Tarikh??


Eh..betol ke fakta nie erk??
Bru je td ak dpt msg from my beloved tuutt...


" Tahun ni kita akan mengalami 4 tarikh yg jarang berlaku dlm setahun iaitu,
1/1/11,1/11/11,11/11/11 dan 11/1/11 serta bukan itu sahaja,
cuba ambil 2 nombor terakhir dimana tahun kita di lahirkan dan tambah dgn umur kita pada tahun nie,
keputusannya ialah 111 buat semua org...!! Ini ialah tahun kekayaan..!!
Pd bulan oct pulak ade 5 kali hari isnin,5 kali ari ahad, n 5 kali hari sabtu,
ini hanya akan terjadi sekali setiap 823 tahun!! "


Ajaib kan?? Mcm mane la erk dia bley kira yg umur plus tahun kita lahir tu bley semua dpt 111??
Hmmm...meh la sme2 kita pk2 kan..
sape nak cuba pon bley cuba kira klu tak percaya..

Wednesday, March 23, 2011

Bengkel~Bengkel...

-Terperangkap dlm ujan lebat-

-my group LK-

-Hei,sbor je la..mcm mne nak blik nie..ujan lbat kot-

-Oppss!! dont think i dlm toilet ok..ni sample toilet dlm bengkel..hahah-

-We need to redraw this plan..hmm-

-hmm,pelik jgak kan Makmal perpaipan nie??-

-Ni tmpat ptg paip ke ape ntah..xsempat nak kaji td.. -






Monday, March 21, 2011

Our Memory Yesterday & Today.. =)

Candid la konon..McD BP

after bought tickets 4 Merong.. =)

Otw to Cinema Hall..




Sunday Presentation HE =) 

Under My Umbrella..hehe..

Finally,combine..haha

Chicken group &... Hot Chick group..
Pergh..ngam btol klu digabungkan tu..hahaha..=)



Newest!! =) hahaha..btol ke ye??

Ape erk nak di coretkan rinie??
Hmm...after all prob i go through..aduhai..
Hati nie still kuat tuk trus berfungsi..
alhamdullillah..

Mcm2 dugaan..
dgn perangai seseorg yg mmg ak tak boley nak lari dri dia..
sbor je la..menjerok perasaan..mmg sakit.

Dgn condition yg tgh sengkek skang nie..
Im afraid to asking,but i dont have any other way...
hmm...mcm mane nie??? Mcm2 ak pk...
even kadang2 nak ngis pon ade...

For my sis n bro..
Hope sgt both of u happy together forever..
Doa2 kan la adik mu ni pon akan mendapat kebhagian seperti mne kalian..
Amin..

[sejak bila ak pndai tulis sastera2 nie?? compius2..hehe =) ]


Tuesday, March 8, 2011

Yeaayy!!! Kluar jgak.. =)

Seriuslly latelly mmg berminggu2 "bertapa" la kononkan kat hostel + lib
Memandangkan kerja yg menimbun + test yg beratur menunggu giliran nak dijwb..
akhir nyer last saturday kmi keluar menghiburkan diri..hhahaha...

Like always la..tempat nyer of coz BP Mall sbb mls nak ke tmpat lain..
4 me situ pon da ckup lengkap nak shopping,tgok wyg,karaoke,mkn2,bowling..
so why not kan??

hmm..tp kali nie ak pegi just tgok wyg n karaoke..
ade jgak la shpping nyer..tp x la byak kan.hehehe.. =)
& the most exclusive tyme is...mkn kat Oldtown..
mmg kaw2 la duit abis situ..hahaha.. xpe..the first n the last tyme..
Kami tgok cter da lme pon..cter "Di sini Ade antu"

anyway ok la cter tu..not bad..klakar jgak..
tp tak setanding Antu kak Limah yg digemari ramai la kan..
nak dijdkan cter,tyme kami syok2 lyn hantu2 yg ade tu tetiba ade la couple bodo kat depan nie..
mmg bikin panas jer..mula2 tu berkepit la..baring kpla atas bahu konon..
itu tak la kesah sgt pon..xde kne mngena dgan ak kan..
tp tbe2 tpon dia acap kali berbunyi & mmg kuat gler la..
apalagi..sperti biasa mulut murai si Rahma nie men"sound" mamat bongok tu dgn slmba bdak nyer..

Rahma: Sya,tepon sape yg bunyi tu??
Ak:Org depan...
Rahma: Pergh,dia ingat dia sorang yang ade telipon derr...

Haaa...amik kau kne la ngan Rahma situ an..lpas pada tu mmg tak bunyi lgsg da tepon nyer..
Hehehehe.. =) Mybe malu sndri kot dia..reti plak la nak men "silent" kan phne tu..
Bkak2 lmpu after abis cter ak usha la couple bongok tu..
Patut la...bdak2 tak ckup umur rupenyer...no wonder la gitu gaya perangai nyer..
Sabor je la...

So ade la skit an pic2 yg nak di share kan..
sape nak tgok sila la scroll ke bwh..
hehehe...=)


-B4 oder smile dlu..-


-Hmm..nk mkn ape erk?? -

-Jeng3...sdap x?? -


-pergh,test pwer ba dia.. -


-cute beg nie..tp dsbbkan da merasa pkai beg cmnie susah,so xmau da..-












Thursday, March 3, 2011

Xmau~Xmau! Takut la wei~~

Hahahaa....mesti tertanya2 an asal tajuk kamu nie begini gaya??
Tu la dialog Makcik "Rahma" kita..Seriuslly over ok! Padahal situ jer pon..
Nak tau cter?? Truskan bacaan anda yer.. Hehehe.. =)


After test Bahan Kejuruteraan yang menghampakan semalam...Muncul lagi satu test keesokan malamnya..
Mmg macam ape jer..bace pon tak menyempat2..dah nak test balik..
Dgn mood yang lari tah kemana nyer..disebabkan test sengal tu..
Mujur la dpt soklan bocor td..boley la jwb skit kan..Hahaha... Kantoi!!!
Shhh!! secrete.. =)

Mmg da rancang b4 test mlm nie nak p mkn kat warung luar UTHM tu..
Asyik plan2 tak jdi..N finally success jgak..tu pon dah mujur2 cancel da tu..
sebab org tu yang konon2 tak penah kuar mlm la katekan..

Rahma: Xpyah la wei pegi,malam sudah nie..
Ieda: Rileks sudah...mcm x biasa.. Hahahaha...kne kau situ ye.. =P
A'an: Eee...gugup la..

Mcm2 dorg nie..mjur ak buat xpaham je..lepas jgak akhirnya..
Hahahaha... =)
Jgn marah ye kwn2..just wanna have fun..=)

-Lapor!!-

-Makcik2 yang kelaparan!!-

-Seriuslly Bahagia dpat Mknan..Hahaha =) -
-Me-






get this widget here