Ads

Firstly,Thanks a lot coz sudi nak tgok my blog nie..

Enjoy reading.. n if got sumthing to says just leave a comment erk.. >_<"
Dont forget to be my follower..Thnks again!! =)

Thursday, December 30, 2010

Suprised!!!! Suprised!!!!

-Bday Girl agih2 kan kek..hehe-
-Suprised-
Shhh!!!!! We gonna have the real surprised for her..Seluruh rumah dah gelap. Dri pg plan sume nye. Nasib baik ibu ngan ayah nak tlg bwat surprise ni..Ibu nak msk mee kari. Then ayah plak kluar p cri bhan2,kek n adiah. Adik2 sume tiup belon  n prepared tempat tuk  surprised party nie..Dan..hasil nyer? Really2 fun…semua berjln dengan lancar.. Angah terkjut kan ngan birthday party tu??? Hahaha… Lpas siap mkn semua, tyme to play pulak..Nme pun party kan…at first main bunga api..then contest pecah belon. Hahaha..ayah pon join. Pling kelakar belon ayah duduk tak pecah2 walaupon belon  tu besar…org len semua belon kecik2..satu rumah ketawa besar kat ayah coz at first ckap besar sng jer nak letop kan belon tu.. Hahaha… =) The Best Moment for  this year. 
-2nd kek 4 syiero- 


Wednesday, December 29, 2010

~_Childhood_~

-SK Tmpoyang & SMK Seri Lipis-
 
-Men Piano dlu2-
-tempat main-
Untuk yg pertama kali nye..setelah bertahun2 dduk kat sni..bru la rase nak p bergmbar kat kwsan umah.. Hahaha..






Dlu tyme bdak2 lagi slalu pegi main piano kat dewan. Tak sangka skarang piano tu masih ada cuma tmpat nye dah berubah..






Tempat main,tyme childhood dlu…tak lame lgi dah nak pindah.. =(



*Ronda2





Ptg2 nie la keje nyer masing2 ade motor men ronda2 pusing satu kampus nie..cri ape pon tak tau..hahaha.. =)

..::Journey::..

Sepanjang cuti ni,tak berkesempatan untuk update blog ni.
A little bit bzy..hehe..=)
Hmm..byak benda nak share ngan korg aktiviti time cuti nie..
Firtsly,ttg my work. Alhamdulillah..going well now..hope dpt capai target b4 bln 8 nie..
Then..my journey to Negeri Sembilan..semata2 nak smbut bday my lovely sis..26 Dec..mlm smpai nye ke rumah. N got surprise tak jd oleh Kak Elly hahaha….sdap kek bday angah..pndai Kak Elly plih..cntik lg tu..Ni dia kek nyer..
-Fisrt kek-

Then way to back  home…really tired! KTM dri seremban pnuh sgt di sebab kan perlawanan bola sepak Malaysia vs. Indonesia. Mjur menang..berbaloi la sesak2 camtu..Nak tgok situasi nyer? 
-Bola..bola..bola-

Mlm bru sampai rumah. Smpai2 rumah trus duduk kat meja mkn..kebulur.. Hahaha..

Friday, December 10, 2010

~New Look~

Arinie my check list kena pegi tukar IC baru...
Ic lama tu dah buruk benor gaya nyer..pic pon tak cantik..hehehe..
So..dengan senang ati ayah bwak p pejabat pendaftaran td tuk tukar Ic..
Then..lepas tu going to saloon!! hahaha.. =)
Benda yg pling ak suka..lame dah rase tak bwat hair treatment..
Pegi trim rambut..perm skit..n then jd la the new look of me..
Hahaha.. agak cute yer..(hehe..prasan)
tp ok la..saloon tu best berkualiti n sgt berpatutan upah nyer..
so..nak kasi tgok mcm tak btol la kan..sbb tak bertudung so..
takde la pic yg nak d serta kan rinie...
So..im enjoy with my new look now.. hehe =)
Daaa..

Thursday, December 9, 2010

~Im Back~

Dah lame rasanye tak meng”update” blog nie..
Hmm…sepanjang exam berlalu..semuanya berjalan dengan lancar..
Stdy sampai lewat pg then bgun esok nyer tgok mvie..n stdy blik..hehehe..ade je selingan tyme2 nak stdy nie..tgok wayang la..kluar bli tiket la..tgok movie korea la..hahaha
Dalam hall exam pon sempat lagi bermain2..siap sempat snap pic lagi..
Sebelum nie tak penah ak exam mcm nie..now I know how the university life..quite interesting..hahaha =)
~F2~
~Math~
                                                             

Then,after selesai exam..tiba la masanya nak packing all my things..almaklum la nak kne pndah bilik plak bkak sem 2 nie..Masyaallah…ternyata banyak betol barang padahal baru duduk sni 6 bulan..Nak mengankut ke stor lagi tingkat bawah..ya allah..longkah semua tulang2 badan nie..mujur ade the only teman sejati..Rahma..thanks 4 help me der..luv u so much..klu tak tak tau la nk bwak mcm mane barang sebanyak itu..Hope we can get the same room 4 the next sem ni..tak nak nyer duduk ngan ahli bilik baru..takut dorg tak dpt nak sesuaikan diri ngan cara kita..

Balik pulak..dri batu pahat ke KL..semua nya berjalan dengan lancar..sampai je KL trus menuju ke Masjid Jamek..coz nak jumpa Fuha..then balik me UM..jumpa jue..mish u Jue…Roomate tyme kat mrsm dlu..sweet sgt memory2 tyme sekolah dulu..Dah abis berborak sakan..apeelagi trus ke agenda seterusnya..”HANGOUT SAMPAI BLACKOUT” dengan wan akim n fuha..at first pegi Wangsa Walk..bkan buat ape pon actlly..just jln2 menghabiskan masa dan tenaga..mkn2..berborak2 tu je pon..N the next destination is Times Square..hahaha…kat sni bru la tgok wayang..ajak karaoke semuanya malu tak nak nyanyi..tah pape tah..Boleh plak tersalah pilih cerita…~Tha Social Network~ boring tersgt2..after that bila abis jer movie tgok2 dah pkul 11mlm. Ambik kau situ TS pond ah tutup…Monorail n LRT pond ah nak tutup..amat la takut nyer rasa mcm mane nie nak blik if there is no train anymore..Huh..nasib mmg menyebelahi kami..train still ade smpai la kami sampai ke UM semula..Thank God..Then after dah rest2 siap 2 mandi start la pulak bkak all the story sampai tak ingat dunia berborak..sdar2 dah pkul 4 lbey..tdo la apelagi..
~Me,Akim & Fu~
~BFF~


Esok nyer mula la perjalanan ak tuk kembali ke rumah..Blik sendiri tanpa dihantar oleh Fuha..at first agak cuak la..tempat org kan..tapi semuanya dpt ak tangani sendri..hahaha..I proud with my self.. =)
Then sampai je di pekeliling..one more problem happen! My bus…not in a good condition..dalam erti kata lain ROSAK!!! Aduhai..sabar je la..ak berdoa je semoga selamat ak sampai ke Kuala Lipis..mcm2 la pakcik bus tu membebel dengan keadaan bus yg mcm gitu..hahaha.. N the most important part is..Pakcik tu ckap ak dressup mcm mak datin so dia takut nak berborak dengan ak..hahahaha…
Funny gler…ak rase mcm nak pecah perot tahan ketawa..Nak bwat mcm mane erk…gelaran tu dri zaman sekolah lgi..sampai la sekarang.. MAK DATIN~~MAK DATIN~~MAK DATIN!!! Boring btol ak dgr..
Nnt jadi mak datin betol2 suatu hari nnt baru taw! Hehehe..

So..ni lah pengalaman2 ak sepanjang merantau balik..
Mmg tak bley nak lupakan lah..
Sape2 nak challenge ak nyer pengalaman?? 
Hahaha…tgok sape lagi power..


get this widget here