Ads

Firstly,Thanks a lot coz sudi nak tgok my blog nie..

Enjoy reading.. n if got sumthing to says just leave a comment erk.. >_<"
Dont forget to be my follower..Thnks again!! =)

Monday, November 24, 2014

Wednesday, October 15, 2014

Konvokesyen ke-14 UTHM

Pejam celik pejam celik
X sedar dah 4 tahun berlalu
Bagi aku life time masuk universiti ni la paling mencabar dan penuh suka duka

Nak compare dengan life masa matrik sekejap je setahun
Life time sekolah asrama pon dua tahun je

Macam2 kenangan
Kena cari uma sewa sendri
Kena cari mesin bsuh sndri
Kena cari peti sendiri
Kena cari dapor masak sndri
Hidup sendiri bersama kawan2

Ponteng klas..dtg klas lambat
Stay up buat assignment
Actually bukan buat laa tggu assignment org siap utk di copy hahahha
Stdy hard utk final exam
Weekend masak lunch n dinner sama2

Paling excited bila tggu elaun masing2 masuk
Time tu bzy sgt plan melancong sna sni
Snggup skip klas semata2 nk spend time sama2

Pegi shopping sama2
Balik shopping perkara wajib buat try barang baru beli then
Catwalk sna sni
Bila ade free time pulak menggila dkt rumah
Practice dance macam2 style
Blaja masak mcm2 mskan

Weekend plak xpnah kebosanan sbb ade je plan nk pusing2 stu joho ni
Klu boleh pusing2 stu Mlysia ni

12. Oct. 2014
Berakhir nya semua aktiviti yg selama ni hari2 buat
Weekend pulak terperuk aje dekat uma
Dah xde lg org dekat uma nk menggila
Masak pon xde org nk mkn
Semua xde. Kosong.

Kadang2 terfikir bestnye org2 yg terpksa extend
Bestnye org2 yg smbung master
Bestnye org2 yg masih dekat u sna

Im gonna miss all this moment.
Once in a lifetime.

Tuesday, October 14, 2014

Afraid

Im afraid to lost something
Im afraid to do anything
Im afraid to say that thing

And the most afraid..
Im afraid that im lost someone.

You just lost your chance
And now Im a losser.
Thanks to u "afraid".

Monday, October 13, 2014

Speechless.

Just this song can tell what i feel now..

Kau hadir tika ku duka..
Dalam cahaya dikau menjelma..
Kau hilang dalam gembira..
Membuat kan ku terluka..

Tuesday, October 7, 2014

Missing a fun life

Im missing my old lifestyle

Dlu2 xde la rse bnyak sgt tanggungjawab nk kne buat
hahhaa..mmg la rasa xbnyak sbb semua ak xbuat pon. Main aje lebih.
Dlu konon2..ak slalu rsa time blajar kne enjoy..sbb tu result truk tp luck ak slalu baik. Still dpt offer msuk tmpt stdy bgus2.

Tp tu cerita 6 thun lpas..skarang ak xmcm dlu. Selalu bergurau..manja sna gedix sni. Hehehe..rse nk gelak bila ingt dlu2 kuat merajuk siap ade trademark "2hari stgh"

Skarang berubah trus 360 degree.
Serius garang boleh dikatakan belajar la buat semua kerja. Siap stdy hard. Haha
Bru la nmpak life ni mcm org success skit.

Nasihat ak..life success pon x guna klu x happy.. feeling ni nk describe ssh sgt.
Dlu x success mna..kwn2 rmai pon xdpt nk share sbb malu.. Skarang success kwn2 xde nk share mcm mna..

So..pndai2 la seimbang kan life korg.
Sosial tu sosial jugak. Blajar tu blajar jugak. Bru la boleh rse both. Complete.

To my siblings jd kan la pengajaran ape yg dah kakak korg rse ni. Cewah bajet2 adik2 mitali ak semua tu nk dgr nasihat..masing2 jenis kpla batu semua. Sabar je la nk hdap adik2 laki ni..

Sunday, September 14, 2014

Just for you

Come just as you are to me
Don't need apologies, know
That you are worthy
I'll take your bad days with your good walk
Through the storm
I would, i do it all
Because I love you

Unconditional, unconditionally
I will love you unconditionally
There is no fear now
Let go and just be free
I will love you, unconditionally

So open up your heart
And just let it begin~

Friday, August 1, 2014

Still.

Setahun lebih masa berlalu..
Tp kau ttp kau yg sama..

Ingatkan setelah ape yg terjd..
Kau berubah dan perbaiki diri..

Tp ternyata tidak..
Malah lebih teruk lg..

Wahai hati sekarang adalah masa yg sesuai utk kau betul2 lupakan masa lalu..

Belajarlah terima yg baru..
Mungkin yg bru adalah terbaik utk kau.

Friday, July 11, 2014

No one

Finally..ramadhan we meet again.
Dah lama tggl dunia blogger ni smnjak bergelar student final year. Skarang dah dpt hidayah balik nk menulis mcm2 dlm blog. Hrp2 my follower lpas ni jgn la annoying plak dgn cerita2 ku ini. Heheh..

Pg2 ni lpas subuh..ketenangan ku diganggu dgn one song ni. Title dia No One by Alicia Keys. Lgu ni xsilap famous time ak form 4 ke 5 cmtu la..

Lgu ni actually mengingatkan ak pengalaman first tyme kne usha..eh kne kejar..eh xtau la erk sbnarnye kne ape. Tp yg pasti seangkatan dgn nya la.

Tyme tu rse mcm nk pecah jntung ni berdegup2..bila ade org dtg dkt blik ckp ade org tggu nk jumpa. Hahaha..cuak smacam. At last ak xpegi pon. Bila tyme stdy mlm2 merata klas ak pegi sbb nk lri.
Tup2 ade jugak dia dimna2. Sabar je laa.

Dasar ank org kaya. Tyme stdy kehulu kehilir dgn laptop dia. Pdhal msa tu laptop xboleh bwak asrama pon. Nk d jdkan cerita.. weekend stdent2 pompan slalu aerobic pepagi. Dan2 lptop sek rosak..senior2 ni amik la lptop dia pkai buat event tu. Smpai2 ade password xboleh bkak. Bila senior tepon dia..dia sruh cri ak bkak kan laptop.

Mmg tyme tu hanya allah je la yg tau betapa malu nye. Stu sek la tau. Ak tau la nma ak ssh nk eja. Org xkan tau punya ejaan yg btol. Boleh ko buat cmtu dgn nma ak kan?? Ceyt~

Kenangan btol semua tu. Ape jd dah dgn dia skarang xtau la. Hope dah bjya dlm idup la..memandang skarang pon dah tyme2 batch ak abis blaja ni.

Monday, April 28, 2014

Balasan.

Banyak bende dekat dunia ni kadang-kadang kita sendiri xprasan yang sebenarnya apa yg telah kita buat itu salah.

1. Kau luka kan ati someone yang byak tlg kau selama ni..n at the same time someone tu dapat tau ape yg kau dah kata blakang dia. On the spot, tuhan tu balas ats dunia jugak.

2. Kau byak tlg org sampai org hanya nmpak kebaikan kau je..at the same time kau mengata semua org yg kau tlong tu. Idup kau xkan bahagia walaupun ko ckup serba serbi ats dunia ni.

Last.. ak bersyukur yang allah dah sedarkan ak selama ini yang mana stu permata yang mana satu kaca utk dismpan sbgai seorg sahabat di dunia dan akhirat insyaallah..

Monday, March 24, 2014

I.U.D

Hidup ini hanya ada dua pilihan..
Memilih atau dipilih.

Kalau kau memilih..
Pilih la yang terbaik.

Kalau kau dipilih..
Jadi la yang terbaik.

Kalau aku..baik la dipilih.
Aku sanggup jadi yang terbaik.

Sebab kalau memilih, dia tak akan memilih aku..sebab aku, bukan yang terbaik untuknya.

#quoteoftheday

Friday, March 21, 2014

Sit back & relax =)

Hai..
Rse nye mlm ni mls lg nk smbung entry bercuti..kita hold dlu vacation trip tu..
Tiba2 tmbul prasaan nk munasabah dri skit..nk tnya pndapat la lebih sesuai kan.

Hmm~
selama kita idup ni..banyak bnde da kita rasa kita lalui..contoh nye experience berkawan dgn mcm2 jenis org. Experience bercinta.. tp xde la semua org mengalami bnde yg sma kan. Experience la boleh mngajar kita supaya Lebih berhati2 dlm setiap langkah yg kita buat.

Tapi~
Berkemungkinan kah pengalaman2 yg xbrapa nk manis Sgt tu boleh berulang balik? Yela klu jd balik pon at lease boleh jd yg more more better takpe la kan.. tp klu jd yg more more worst mcm mna? Ape lagi langkah2 yg sptutnya kne ikut nk elak kan bnde2 mcm ni berlaku lg?

Haish..buntu. paranoid dgn pnglaman2 lepas.. sakit tu xmampu nk d tggung utk kali kedua.. antara relationship between friends n bfriend. Dua2 pnh jd sejarah dlm idup. Klu boleh xnk lah jd mcm lgu dolu2 tu. Sejarah xmgkin dan xnk la berulang klu boleh..

Mohon berubah la kearah yg lebih baik tasya..klu ko tak ubah diri sndri mcm mna org lain pon nk ikut berubah.. usaha smpai boleh. #fighting =)

posted from Bloggeroid

Tuesday, March 18, 2014

Tioman Island #day1

Cerita di sebalik percutian kami 3hari 2 mlm ke pulau tioman.

Seawal jam 4.30 pg mmg dah dlm perjlnan ke jeti mersing. Smpai2 msih awl lg..smpat la breakfast b4 naik bot. First tyme experience naik bot mcm kne hijack. Lompat dri bot ke bot. Bot tu tiba2 pnuh dgn geng2 lelaki yg menakutkan. Tuhan je tahu time tu bertapa susah ati nye..dgn enjin bot mati tgh2 laut. Cuak sekejap. Tp alhamdulillah pkul 12 tgh ari smpai jgak ke kg. Mukut.



Muka da abis kesian nak tggu bot jalan. Hehe

Di tgh2 lautan.

Pulau Tioman


Then after pkul 3 ptg bru la start aktiviti kami dkt sni. First panjat bkit asah nk mandi waterfall. Seriuslly said air dia boleh tahan 10 min je berendam. Lpas tu kompem nak naik dah. Too cold.

Waterfall Asah



Speedshoot. Mujur sempat. Timing pon terbaik.






After that bru la mndi manda dkt pantai pulak smentara tggu hari nk gelap. Hehe =)



For dinner tonight mkn rmai2 tepi pantai..restaurant atas air.. jernih siap boleh nmpak ikan lg. Cantik btol keindahan alam. Dan aktiviti kami mlm ni fishing2. =)

posted from Bloggeroid

Wednesday, March 12, 2014

Im begging you =(

Dont change pliss..
Knape kne brubah? Knapa perlu brubah jd worst sdang kan kau yg dlu lbih bgus, lbih sgalanya2 dri skarang?
Lepas sorg2 org yg ak knal stu msa dlu berubah..
Please..demi kebaikan kalian2..back to who you r.
I really~ really~ missing the old u..

get this widget here