Ads

Firstly,Thanks a lot coz sudi nak tgok my blog nie..

Enjoy reading.. n if got sumthing to says just leave a comment erk.. >_<"
Dont forget to be my follower..Thnks again!! =)

Thursday, November 18, 2010

~My New Career~

Ramai yg tnyer..tasya actly ko keje ape??
Today i want to share my new career is..
Hmm...mcm mane nk start story yer..senang cerita la sy menjalankan perniagaan cnsultant e-learning. ok. kan kite tgk sekarang dasar pendidkan kita semuanya berteraskan ICT. kan sekarang semua benda dah di internetkan. lagipun kalau kita tgk, negara2 maju seperti japan, UK, singapura, pun da pakai elearning. e learning nie, budak2 g sekolah x payah bawak buku lagi dah. bawak laptop ngn pendrive jek.

kat malaysia plak,e- learning nie bru nak bertapak. sebab tu skarang semua sekolah da ade makmal cmputer. lagipun kan tahun 2010 kerajaan nak pastikan 100% sekolah bestari, so, siapa tulang belakang kerajaan. sudah pasti r, kita sebagai cnsultant e-learn. cube kita amek cntoh handset pada tahun 1990, berapa ramai jek yang pakai handset. tapi cube kita tgk pada tahun 2010, even budak kecik pun dah pakai handset. so, siapa yang wat bsnes handset tahun 1990, mereka dah kaya raye. tapi kalau ko bkak kedai handset sekarang boleh kaya ke? mesti la x kan..sbb dah bersepah kdai hndset zaman nie! so,sama la jugak mcm e-learn. benda nie baru nak bertapak kat malaysia. so, kita la projk perintis. bayangkan 5 tahun dari sekarang. ape akan jadi? lagipun kalau ko nak tahu, kerajaan melabur 50 juta dalm RMK-9 untuk e-learng jek.

tahun 2010 nie, kerajaan terengganu da perkenalkan E-book kat semua sekolah kat sana. byangkan 5 tahun dari sekarang, negeri mane plak yang akan guna e-learn kat sekolah secara menyeluruh. tu lah yang kta panggil sunrise bsnes. bisnes baru nak bertapak.
 
Hmm so amcam? dah phm erk skit2 ttg my new job... aku masih baru n aku pun tgh belajar mcm mane nak jadi cnsultant elearng nie...agak2 klu berminat nak keje mcm ak pon boleh..just kasi tau jer..nnt akn ku terang kan lbey detail ag..
Pengalaman smenjak dah berkerjaya nie mmg best sgt2!!! My bznes partners semua nyer happening..best sgt n dorg pon tak kdekut tuk share ilmu n duit..hahahaha 
Luv u all...HEBAT!!!!!!

4 comments:

  1. tasya aku x minat by a'an..ahaha ;D

    ReplyDelete
  2. Gedix an ko a'an!!
    Pdahal dah tau semua nya..

    ReplyDelete
  3. la mane ade gedix..
    selamat maju jaya~

    p/s= belanja bile da kaya~ ahahaha

    ReplyDelete
  4. Tu je la keje ko..
    Nk ak blanje kne la support ak..

    ReplyDelete

get this widget here