Ads

Firstly,Thanks a lot coz sudi nak tgok my blog nie..

Enjoy reading.. n if got sumthing to says just leave a comment erk.. >_<"
Dont forget to be my follower..Thnks again!! =)

Monday, April 25, 2011

Man Say..

Hmm..Disebabkan dulu ak mmg dikelilingi dengan ramai jejaka2..
Bkn mksud nyer ak playgirl ok..
I mean,tyme sek dlu my school tu major bdak lelaki..

Ak just nak share skit la about lelaki nie..
Dorg sgt rapat dgn girl yg really bley adapt dgn cra dorg berckap n lynan dorg..
Semua org pon tau kan..lelaki suka ckap mcm kasar skit..even dri pndangan dorg..xpon.
Tp bg kita as a woman,rse mcm kasar je..

Lg stu..dorg nie really2 tak pndai nak berselindung..maksud ak mcm ayt kiasan2 gitu la..
So yg pling ak phm skali...antaranyer..





1.Kalau lelaki kata: oklah wak, kita sembang lain kali yek
   Maknanya: memang kami bz pon.takde nk kias ape-ape.

2.Kalau lelaki kata: tak pe, saya tak kisah.
   Maknanya: memang kami tak kesah pon sebenarnye.takde nk perli or sinis-sinis.

3.Kalau lelaki kata:  kita kawan aje lah ekk..saya memang suka kat awak tapi saya suka sebagai kawan je. 
   Maknanya: sebab lame sgt bkawan.dah tbiase.so,x leh nk develope feeling more than a friend.takde sbb laen.mase nak dulu,korg yg jual mahal sape suruh kan.sori la ea.

4.Kalau lelaki kata: eh....u call ekk?sori.ttdo td.
   Maknanya: ye,memang kami tdo pon.

5.Kalau lelaki kata: lain kali je la kita keluar, i bz la sekarang ni...nanti i free i call u, kay?
   Maknanya: kami ade byk keje yang tertangguh.tolong la pham.jgn la pk -ve sgt.ape pon yg kami buat,utk future.

6.Kalau lelaki kata: i sebenarnya tak la memilih sangat.
   Maknanya: mmg kami tak memilih pon.kami pilih perempuan yg sedap mate kami memandang je.x semestinye kene lawa.

7.Kalau lelaki kata:i tak kisah penampilan u macamana pun.
   Maknanya: jangan la mekap sgt doe.pnat nak tggu.

8.Kalau lelaki kata: lain kali kita keluar lagi ekk? i kena balik cepat la...ada hal..
   Maknanya: memang lepas ni aku nk lg keluar ngan kau.

9.Kalau lelaki kata: saya suka perempuan yg mcm ni...mcm tu..bla...bla. ..bla..
   Maknanya: saya tipu je.saya tak kesah pon.lelaki tak detail nk pilih ape2 pon.saje nk bg awak mrajok.sbb awak comel ble mrajok.kihkihkih

10.Kalau lelaki kata:u keje kat mana? as what?
    Maknanya:mintak-mintak la keje biase2 je.kalau keje besau.taste pon besau gak.hantaran besau.demand musti tggi     pnye.nk jage standard la kate kan.

Hmm...ni la dorg..terang jer maksud nyer..so ak nsihat kan...girl2 yg kat luar sna tu..xyh la nak pk2 negative sgt...
mmg dorg mcm gnie..hahahhaa...
Seriusly rindu korg semua...geng!!

No comments:

Post a Comment

get this widget here